q-and-aVi har samlet et knippe med de vanligste spørsmålene rundt Dansens Dager. Kanskje du får svar på det du lurer på her?


-    Hva er Dansens Dag?
Dansens Dag er den 29. april. I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. Se UNESCOS nettside

-    Vil du motta nyhetsbrev om Dansens Dager?
Send en mail til post@dansensdager.no.


-    Hvordan kan man være med på Dansens Dager?
Dansens Dager er deltakerinitiert. De aller fleste deltakerne organiserer et eget arrangement som de registrerer på dansensdager.no. Det finnes også noen lokale koordinatorer som man kan kontakte om man ønsker informasjon om lokale arrangementer eller et samarbeid med andre som feirer Dansens Dager i nærheten av der en bor. De lokale koordinatorene er involvert i ulik grad, men alle er mulig å kontakte:

Oslo: Danseinformasjonen  / post@dansensdager.no
Bergen: Bergen Dansesenter / post@bergen-dansesenter.no
Sør-Trøndelag: DansiT - Senter for dansekunst / arnhild@dansit.no
Hammerfest: Stellaris Dansteater / solveig@stellaris.no
Halden: Halden Danseskole / dansensdager@haldendanseskole.no
Sandnes: RAS - Regional Arena for Samtidsdans / markhus@sandnes-kulturhus.no
Østfold: Dansekunst i Østfold / post@dansiostfold.no / www.facebook.com/events
Tromsø: www.facebook.com/events / hub@hotmail.no


-    Hva slags aktiviteter finnes under Dansens Dager?
De opp mot 250 aktivitetene som skjer på landsbasis under Dansens Dager varierer stort i både innhold, antall deltakere og stil. Noen aktiviteter er bare for deltakerne selv, noen er for en liten invitert gruppe og noen er åpen for allmenheten

Eksempler på aktiviteter er: oppvisning av Dansens Dager-dansen, dansetrening, se dansefilm, gå i dansetog, holde danseshow eller forestilling, diskutere dans, stedsspesifikk dans, dansekveld, dans i kroppsøvingstimen, danseundervisning og mye annet.

Det vi prøver å si er at alt er lov!


-    Hvem kan være med på Dansens Dager?
Alle kan være med på Dansens Dager.  Deltakerne er fra alle landets fylker, i alle aldre, på alle dansetekniske nivåer og innenfor et hav av forskjellige dansesjangere! Dansens Dager er både amatørenes og danseentusiastenes feiring, og de profesjonelles feiring. Det vi har felles er kjærligheten til dans.

-    Hva er Danseinformasjonens oppgaver i Dansens Dager?
Danseinformasjonen er nasjonal koordinator av Dansens Dager. Våre hovedoppgaver her er å samle alle aktivitetene til et nasjonalt på program, sende ut nyhetsmail og pressemeldinger, knytte samarbeidspartnere til prosjektet, administrere Dansens Dagers hjemmeside og Facebookside, velge ambassadør og produsere årets dans.

Danseinformasjonen er også lokal organisator i Oslo hvor vi blant annet avvikler offisiell åpning av dagene, Åpen Scene og legger til rette for utedans i byen.


-    Hvorfor er det viktig at jeg registrerer mitt arrangement?
Det nasjonale programmet er en veldig fin måte å synliggjøre alt som skjer av dans i Norge. Lag et facebook-arrangement med din aktivitet og legg Dansens dager til som medarrangør, da vil det nasjonale programmet viset samlet på Dansens dager sin facebookside.

 

Dansens Dager i Oslo:


-    Hvordan kan man bli med på den ofisielle åpningen på Operataket?
Hvert år danser ca 300 dansestudenter og elever årets dans på operataket under åpningen av Dansens Dager - alle som ønsker å være med på dette er hjertelig velkommen. Send en mail til post@dansensdager.no for informasjon. Vi har også samme dag korte innslag fra 3-4 dansegrupper innen forskjellige sjangre, man kan også melde sin interesse for dette til samme epostadresse.


-    Hvordan fungerer ordningen med Dans i bybildet?
Hvert år skaffer Danseinformasjonen tillatelse fra grunneier og politi til å danse på 1-3i Oslo (f.eks: Olaf Ryes Plass, Operataket, Frognerparken o.l.). Hvilke steder er avhenging av konkurrerende aktiviteter i byen. Når tillatelsene foreligger sender vi både ut en informasjonsmail og legger ut informasjon på nettside og facbookside om hvilke steder og tider som gjelder, hvor det er tilgang på strøm o.l. Interesserte registrerer sitt arrangement hos oss på vanlig måte og fyller inn ønsket plass og tid (her er det første man til mølla). Skriver dere inn et sted som allerede er opptatt så vil vi ta kontakt med dere for å finne en annen løsning som passer.

 

-    Hvem kan søke om å være med på Scenehuset - opplev en dansekunstners hverdag?
Scenehuset benyttes året rundt av profesjonelle dansekunstnere som prøvelokale og visningsarena. Under Dansens Dager de siste årene har vi delt ut seks gratisøkter på Scenehuset til profesjonelle dansekunstnere mot at de åpne dørene til publikum, i hele eller deler av økten. Hva man gjør er opp til kunstnerne selv. Det kan være alt fra åpen prøve, workshops og visninger.

Send en mail til post@dansensdager.no og skriv noen få ord om deg/dere om dette er noe du ønsker å være med på. Når Dansens Dager nærmer seg så vil vi trenge et bilde og litt tekst om hva dere skal vise til bruk i program, nettside og sosiale medier.

 


Flere spørsmål? Send dem til: post@dansensdager.no

images