Foto: Geraldine Aresteanu

Yoann Bourgeois (Frankrike) Midnatt

Scenen er fylt av ting. En trapp, trampoline, balanseballer, en harpe. Men dette er ikke et sirkus. Den franske koreografen Yoann Bourgeois har gjennom en årrekke lekt med det mest grunnleggende menneskelige: deg, meg, oss – i tid og rom.
Midnatt er et forsiktig forsøk på å finne et punkt hvor vi alle kan samles, hvor tid ikke lenger er farlig.

Blir vi egentlig noen gang bedre kjent med oss selv enn når vi rått og ærlig må forholde oss til naturens lover? Har du noen gang opplevd når alt står stille og alle sansene er i høyspenn? Er det da vi er oss selv mest – øyeblikket vi svever, før vi faller?

På samme måte som filmen «Interstellar» prøver å gjøre det store, vanskelige og eksistensielle til noe forståelig, gjør Yoann det samme i «Midnatt». Forestillingen er unik for hvert teater det besøker. Utenom tingene som er plassert på scenen er det ikke noe annen scenografi. Du ser murveggene, vaiere, lister og metalldører. Helt bevisst. For når det ikke er noe mer igjen enn det mest nødvendige kan vi og danserne leke sammen på helt like premisser.

Seks små deler består forestillingen av. Seks ulike tilnærminger til samme opplevelse. Noen vil få deg til å le. Noen ganger sitter du på kanten av stolen. Og noen ganger vil det føles helt riktig å lukke øynene. Yoann Bourgeois prøver ikke å lure eller manipulere deg, men han utfordrer deg på hva som rører ved fornuften og hva som treffer følelsene. Alt ved deg utfordres gjennom lek. En lek som er for smart til å bare være komedie.

1. Les Paroles Impossibles / Impossible Speech
2. Chaise Wakouwa
3. Culbuto
4. Fugue / Table
5. Fugue / Trampoline
6. Solo for harp, voice, bass drum and machinesMedvirkende:
Yoann Bourgeois, Konsept, Koreograf, Danser
Marie Fonte, Koreograf
Laure Brisa, Danser
Yurie Tsugawa, DanserDatoTidStedBilletter
22.11.20191900 Bærum kulturhus, SandvikaKlikk på sted  
23.11.20191900 Bærum kulturhus, SandvikaKlikk på sted