Oslo Jazzdans Festival OJDF 2020: Mandag

Multi-bill

4 Faces of Jazz

© Allure Tap Company

4 faces of jazz av Iselin Jansen Ruiz og hennes Allure Tap Company er en utforskning innenfor de ulike sjangrene og den historiske konteksten vi finner innenfor jazzdansen. Verket er inndelt i 4,- en hyllest til de forskjellige periodene som har preget jazz fra jazzens opphav (1900-1930) via Hollywood og filmens verden (1950-1960). Så går den over til det eksperimentelle og mer funky på 70- og 80-tallet, og deretter tilbake til røttene og viser hva jazz har blitt idag; danseglede, rytmer og swing.

Steppdansen viser viktigheten av jazzmusikk, og hvordan en har påvirket scenebildet gjennom historien med en unik musikalsk og rytmisk forståelse. Vi er ikke musikere eller dansere, vi er begge deler. Kompaniet er det første av et slikt slag i Norge, med fokus ikke bare på jazz eller bare på stepp, men begge deler.


Medvirkende:
Iselin Jansen Ruiz, Koreograf, Danser
Marte Dyrnes, Danser
Sofie Huijs, Danser
Ole M. Larsen, Danser
Casandra Simon, Danser

Erratio

© Ingvild Vaagsether

I verket Erratio av koreograf Ingvild Vaagsether og komponist Aina Helgeland Davidsen utfordres sjangervariasjoner mellom dans og musikk i et dynamisk samspill med publikum. Skapende danser Julia G Nelson og musiker Davidsen kombinerer jazzdansens ulike uttrykk og særegenheter med klassisk saksofonkomposisjon og improvisasjon, hele tiden i interaksjon med publikum gjennom å invitere de til å utføre terningkast i scenerommet. Hvordan oppleves det for et publikum å skulle bidra til det kunstneriske uttrykket gjennom lek med det Cunninghamske sjansespillet? Hvilke møter vil finne sted underveis?


Medvirkende:
Ingvild Vaagsether, Koreograf
Julia G. Nelson, Medskapende danser
Aina Helgeland Davidsen, Musiker, Komponist

Jazz Transit

© Hanna Filomen Mjåvatn

Hanna Filomen Mjåvatn har en lang og innholdsrik karriere som danser og scene- og installasjonskunstner både i egne og andres verk. Jazz Transit er et nytt verks om får premiere på Oslo Jazzdansfestival 2020 der hun benytter seg av sin erfaring med jazzen.


Medvirkende:
Hanna Filomen Mjåvatn, Koreograf, Danser, Musiker

20-20

© Martine Bentsen

Jazz har de samme elementene som andre sjangre innen musikk. Den har melodi, harmonier og rytme, men noe av det som skiller jazzen fra andre former for musikk er improvisasjon. I verket 20-20 tar koreograf og danser Martine Bentsen inspirasjon fra 1920-tallets jazz og setter den i perspektiv med dagens nylig utdannede jazzdansere.


Medvirkende:
Martine Bentsen, Koreograf, Danser
Silje B. Mathisen, Danser
Veslemøy Odland, Danser
Victor Amel Olivares Pedersen, Danser


Danseforestilling under Oslo Jazzdansfestival 2020 med koreografier av Allure Tap Company, Vaagsether/Davidsen, Hanna Filmen Mjåvatn og Martine Bentsen.

Medvirkende:
Natalie Dahl, Konferansier, Produsent
Ingvild Vaagsether, Konferansier, Produsent


Vis tidligere forestillinger