© One Small Step

One Small Step Steppesalong med One Small Step + Anneli og Rebekka

Den 25. mai er Bill "Bojangles" Robinson sin bursdag, og dagen som er utnevnt til den internasjonale steppdansdagen som skal feires med en steppdansjam på søndag 24. mai og en steppesalong på mandag 25. mai.

Steppesalongen vil være innendørs, og det er et begrenset antall med plasser. Alle korona-vettregler skal overholdes. Hvis du vil komme må du melde deg på ved å sende en mail til janneeraker@gmail.com innen søndag 24. mai.

Dører åpner kl 2000, konserten starter kl 2030. Det blir først et sett med One Small Step, en kort pause, så et sett med Anneli og Rebekka. Ingen vet hva som kommer til å skje, men det blir gøy.

One Small Step er en trio med steppdanser Janne Eraker, felespiller Vegar Vårdal og kontrabassist Roger Arntzen. De spiller improvisert musikk med en minimalistisk stil, elementer fra jazz, samtidsmusikk og folkemusikk. Kombinasjonen er uvanlig og fascinerende, både for spillere og publikum. Selv om det kan se ut som det er en stor forskjell mellom danser og musikere, er det faktisk slik at de snakker samme språk og kommuniserer tydelig med hverandre gjennom lyd og bevegelse. De samler og anvender arbeidsmetoder fra musikk og dans i et felles uttrykk, der klang og lyd fullender hverandre på en musikalsk måte. One Small Step ønsker å ta steppdansen ut av sin originale kontekst, der den blir assosiert med Fred Astaire og Broadway musikaler, og skape et rom for musikalsk likestilthet mellom kontrabass, fele og steppdansens lydlige og rytmiske palett. Trioen dekonstruerer steppdansen i små fragmenter, for å finne nye lyder, klang, teksturer, tonaliteter, rytmer og soniske landskap. Med et fokus på minimalisme oppdager de fellesnevnere og forskjeller mellom instrumentene og steppdansen. 

Støttet av Kulturetaten og Norsk jazzforumMedvirkende:
Janne Häger Eraker, Danser
Roger Arntzen, Kontrabass
Vegar Vårdal, Fele
Anneli Moe, Danser
Rebekka Undrum, Danser


Vis tidligere forestillinger