Franje Arendal er glade for å kunne tilby en workshop for profesjonelle scenekunstnere med regissør og scenekunstner Claire deWangen i 26. - 27. juli. Deltakerne vil få et innblikk i metode, prosess og praktisk tilnærming til scenisk arbeid i relasjon til sted. Frist: 1. juli

Skisser i bevegelse (SIB) holder sin årlige lab 26. juni - 1. juli på Teater Innlandet i Hamar. Årets SIB lab er åpent for dansekunstnere, koreografer, bevegere, scenekunstnere og skuespillere.

Oslo Butoh-lab har den glede å invitere til workshop i koreansk tradisjonell dans med Lee Mihee på Hausmania Kulturhus i Oslo 12. juni. Lee Mihee er danser, skuespiller og musiker, såvel som forsker på tradisjonell scenekunst i og fra Asia.

Sånafest har invitert Heine Avdal (19. - 22. juni) og Heidi Jessen / Kristine Gjems (20. - 24. juni) til å dele sine erfaringer fra tverrfaglige og stedsspesifikke arbeid innen scenekunst. De to workshoppene er for profesjonelle og det er 20 plasser på hver.
Les mer

Annemariet Gonzáles, cubansk danser og pedagog, vil gi kurs i cubansk dans/salsa over fire onsdager i Studio 64: Fra onsdag 31. mai til og med onsdag 21. juni kl 1800 – 1930.

Le mer

Den japanske butoh-mesteren Mushimaru Fujieda kommer til Oslo og holder workshop den 9. -11. juni på Hausmania Kulturhus. Fujieda andregenerasjons butohdanser og student av butohdansens grunnlegger Hijikata Tatsumi. Han er butohdanser og kaller seg selv en "natural physical poet".

Dansearena nord, i samarbeid med Arctic Theatre, inviterer til workshop i dansedramaturgi med tyske Thomas Schaupp. Workshoppen finner sted i Tromsø 7. - 9. september og det er max 20 plasser. Førstemann til mølla!

Anette Torgersen og Karen Høybakk Mikalsen inviterer til en workshopserie for profesjonelle scenekunstnere i Kinetic Awareness
og Ensemble Thinking, over 4 helger i februar, april, september og november 2017. Frist en uke før hver helg.

Sweat Your prayers is a 3 hours wave of movement meditation without words and instructions. Regardless of age, gender, religious, political. and cultural background, the dance becomes a pathway to dive into thymoment of personal freedom.
På DansiT i Trondheim 8. januar, 5. februar, 12. mars, 2. april og 7. mai kl 1700 - 2000

Skuespiller- og danseralliansen arrangerer en 4-dagers workshop for profesjonelle dansere 21. - 24. februar 2017, Tools for Dance Improvisations, med  Thomas Hauert (BE/CH). Antall deltakere: 24. Frist: 15. januar
Les mer

Kjersti Kramm Engebrigtsen fortsetter danseundervisning for seniorer i 50, 60 og 70 årene i Frysja-lokalet på Sagene samfunnshus våren 2017. Kurset passer for alle, men det er en fordel å ha trent noe før. Engebrigtsen tilbyr en gratis prøvetime i januar.

Skuespiller- og danseralliansen ønsker å være en ressurs i scenekunstfeltet og tar gjerne imot forslag til samarbeid om workshops, masterklasser og kurs for skuespillere og dansere, på e-post: post@skuda.no