Dans i Nord-Trøndelag (DiNT) arrangerer et film- og videokurs for dansekunstnere 26. - 29. oktober 2017. Kurset retter seg til dansekunstnere fra Midt-Norge spesielt, men gis også som et tilbud til dansekunstnere fra resten av landet. Frist: 15. mai

Mange dansekunstnere har et behov av kunnskap og kompetanse innenfor film/video, i form av presentasjoner, dokumentasjon og i kunstnerisk produksjon. DiNT ønsker å tilby et kvalitativt kurs med individuell oppfølging i teknikk, programvare og utvikling av personlig materiale fra kursdeltakerne.

Hovedforeleser er Lowri Rees:
Lowri Rees er opprinnelig fra Verdal kommune i Trøndelag. Lowri Rees har Cand.Mag i fagene: Medievitenskap mellomfag, Psykologi semesteremne, Teatervitenskap semesteremne, Sosialantropologi grunnfag fra Universitetet i Oslo. Hun har studert teater ved Kiklos Scuola Internazionale di Kreazione Teatrale og tok i 2007 bachelor i dokumentarfilmregi ved Høgskolen i Lillehammer. Lowri Roel har arbeidet sammen med Maja Roel m fl hvor filmmediet og dansekunsten har stått som likeverdige uttrykk søvnløs.no. Som dokumentarfilmskaper har Lowri Rees blant annet utviklet Rozas Song lowrirees.wordpress.com/rozas-sang en dokumentar om norske rom.
Les mer om Lowri Rees her: lowrirees.wordpress.com

Assisterende kursholder er Håkon Walter Iversen:
Håkon Walter Iversen bor i Trondheim og er etter avsluttet studie ved Norges kreative Høyskole - Film aktiv medarbeider i flere filmselskaper i Trondheim. Han har bistått Dans i Nord-Trøndelag med dokumentasjon og redigering av filmmateriale siden 2016.

Kursdato: 26. - 29.oktober 2017
Lokaler: Dans i Nord-Trøndelags lokaler og AKSET kultur- og skolesamfunn (Inderøy kulturhus)
Tre dansesaler, en med stor filmduk og uttrekkbart amfi, samt en blackbox.

Overnatting: Strømnes pensjonat stromnes-inderoy.no. DiNT tilbyr overnatting inkludert i kursavgiften.
Kursdeltakerne lager egen mat på pensjonatet. Lunsjen tilredes i felleskap på Dans i Nord-Trøndelags kontor. En felles middag inngår i kurset.
Reise: Kursdeltakerne finansierer selv sin reise eller søker denne finansiert ved sitt arbeidssted.

Utstyr:
Kursdeltakere trenger å ta med: PC/ MAC for redigering (programvare vil bli anbefalt)
Smarttelefoner og/eller filmkamera for opptak.
Arrangør stiller med: Canon XA 20HDPRO mm, kamerastativ, enkel lys-teknikk og prosjektorer i samarbeid med Inderøy kulturhus/AKSET.

Pris: DiNT ønsker å tilby kurset til en pris slik at flest mulig har mulighet å delta og har satt kursavgiften til 1200 kr inkl. overnatting for langveisreisende. De arbeider med to ulike alternative kursoppbygginger og avklarer fokus og interesse i dialog med de påmelde før kursstart.

Kurset vil inneholde tre ulike deler:
1. Grunnleggende kunnskap om programvare og redigering
2. Showreel: Utvikle et produkt om sin egen praksis
3. Bruk av filmprojeksjon i sceneproduksjoner

De to kursholderne supplerer hverandre for å sikre tilstrekkelig veiledning underveis. Lowri Rees vill assisteres av Håkon W Iversen med teknisk oppfølging og veiledning av kursdeltakerne.

Alt 1: Alle kursdeltakerne er i en gruppe og gjennomgår det samme, med to forskjellige hovedtema: Showreel og Bruk av filmprojeksjon i sceneproduksjoner.
Alt 2. Gruppen deles opp de siste dagene hvor man kan velge fordypning i et av tema etter ønske.

Påmelding: Frist for påmelding 15.05.17
Plasser tildeles ferdig utdannende dansekunstnere.
DiNT prioriterer deltakere med relevant praksis eller klare begrunnelser for å utvikle kompetanse innen film/video.
Send CV og personopplysninger, kort begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta i kurset Film/ Video en innføring med utgangspunkt i ditt kunstneriske virke til prosjektleder i Dans i Nord-Trøndlelag Anna C N Hegdahl: anna@dansinordtrondelag.no. Om du har spørsmål angående kurset, ta kontakt.

facebook.com/events/389652354742963
dansinordtrondelag.no

dnt fotokurs