Path Created with Sketch.

Dansens Dager-dansen 2023!

Dansens Dager-dansen 2023
Foto: Tale Hendnes.
Årets ambassadør er Caroline Hawkins Skjørshammer og hun har koreografert årets Dansens Dager-dans.

Årets Dansens Dager-dans er innen contemporary jazz-sjangeren. – Jeg synes det er en utrolig deilig og rik uttrykksform, forteller Caroline. – For meg er det kombinasjonen av form, frihet, teknikk og utforskning som treffer, og det tette samspillet med musikken og de andre danserne i rommet. 

Dansens Dager-dansen kombinerer satte bevegelser innenfor contemporary jazz-landskapet, med kreative oppgaver. Dansen er koreografert til låta «I Need You» av Beharie. Carolines oppfordring er å koble deg på musikken og lytte til alle lagene i låta:

– Det aller viktigste er at du lytter – til kroppen, til musikken, til gulvet, til de andre i rommet. Du står fritt til å ta valg underveis som føles gode eller interessante for kroppen din. Gjerne bruk fantasien til å undersøke bevegelsene!

SE HELE DANSEN HER!

Foto: Tale Hendnes.

Form, frihet & utforskning

I prosessen med å utforske og undersøke forslår Caroline ulike spørsmål du kan stille deg underveis:

– Hvilket rom er jeg i?
– Hva får musikken meg til å tenke på eller kjenne?
– Hvordan kan jeg bruke dette til å fargelegge bevegelsene på min måte? 

Caroline håper du vil leke med variasjon i intensitet og kvalitet. Teste ut og utforske å gjøre bevegelsene harde eller myke, store eller små. Fylle det du gjør med følelser, eller gjøre det mer praktisk – hva finner du?

– Ta på deg noe du elsker å bevege deg i og slå deg løs!

Dansens Dager-dansen
Foto: Tale Hendnes.

De fantastiske danserne

Caroline har med seg to med-dansere i filmen, Alexander Emanuel Waal Hem og Nathalie Adriana Hast. I tillegg er 3. års bachelor jazz fra Kunsthøgskolen i Oslo med som utøvere: 

Ben Nguyen, Carina Sogn Stave, Carl Peters, Egil Mikael Elo Alnæs, Jesper Sandvik, Pernille Øien, Filomena Melim og Tuva Godnes Iversen.

Instruksjoner

Instruksjonsvideoen er i fire deler. I første del får du se dansen fra start til slutt. Del to-fire er instruksjonsdeler hvor Caroline Hawkins Skjørshammer, sammen med Alexander Emanuel Weel Ham og Nathalie Adriana Hast, tar deg igjennom dansen sted for steg.

Dansen (01:23)
Instruksjonsdel 1 (04:10)
Instruksjonsdel 2 (08:56)
Instruksjonsdel 3 (13:20)


Musikk

Låta heter “I Need You” av Beharie. Her finner du link til Spotify.
Mer informasjon om Beharie finner du på hans hjemmeside, på Facebook – og Instagram.

Kreditering:

Idè og Koreografi: Caroline Skjørshammer
Dansere: Alexander Emanuel Waal Hem og Nathalie Adriana Hast
Utøvere (Studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA3 Jazz): Ben Nguyen, Carina Sogn Stave, Carl Peters, Egil Mikael Elo Alnæs, Jesper Sandvik, Pernille Øien, Filomena Melim og Tuva Godnes Iversen.
Musikk: Beharie – I Need You
Regi & klipp: Sigrun Drivdal Johnsen
Opptaksansvarlige: Marianne Albers & Thea Ericson Aarnes
Teknikk: Peter Albers
Foto: Sigrun Drivdal Johnsen & Tale Hendnes
Konsulent foto:
Tale Hendnes
Produsent: Danseinformasjonen – det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst


Dansens Dager 2023 – 27. til 30. april 

Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982. Målet er å løfte frem og synliggjøre dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Danseinformasjonen er nasjonal koordinator for feiringen og alle er velkomne til å delta.

Les mer på dansendager.no og følg Dansens Dager på Facebook og Instagram

Danseinformasjonen, det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst, har koordinert Dansens Dager i Norge siden 2001. Dansens Dager er støttet av Oslo kommune.