Som en del av DansiT og Teaterhuset Avant Gardens feiring av Dansens Dager 2017, arrangerer de verksted i koreografikritikk med Danjel Andersson (daglig leder MDT) og Anne Vigeland (frilansdanser og -kritiker) 29. og 30. april i Trondheim. Frist: 24. april.


dansitVerkstedet er basert på et prosjekt mellom MDT (tidligere Moderna Dansteatern) og Kritiklabbet i Stockholm som utforsker nye former for kritisk tilnærming og formidling av scenekunst og koreografiske praksiser innenfor samtidsdansen. Eksperimentering står i fokus og vil kunne bunne ut i koreografikritiske innlegg som fengsler og byr på motstand. Håpet er at deltagere og seminarholdere skal lære seg noe nytt og huske noe de kanskje har glemt.

Som en del av seminaret ser deltagerne to forestillinger: How Hard Can it Be? av Yaniv Cohen og The Valley av Rosa Omarsdottir og Inga Huld Hakonardottir. Etterpå skriver de, med eksperimentelle retningslinjer som gis på forhånd, en anmeldelse som diskuteres påfølgende dag.

Verkstedet og forestillingene er en del av minifestivalen DansiT og Teaterhuset Avant Garden arrangerer i forbindelse med Dansens Dager 27. april – 29. april 2017. Som del av festivalen presenteres også det nye magasinet Koreografi, som vil være av relevans for deltagerne på verkstedet. Se hele programmet for Dansens Dager 2017: Minifestival på DansiTs nettsider: dansit.no/events/dansens-dager
Les mer