I høstens første Perspektivsamtale møtes Sigrid Svendal og Alan Lucien Øyen sammen med dramaturg og teatersjef ved Riksteatret Tom Remlov for å snakke mer om Dansen og Drømmen om Amerika. Tema er "USA i dansen" og samtalen finner sted i Dansens Hus Bar 3. september kl 1700.

Innen kategorien dans er disse nominert til Kritikerprisen 2016-2017: Carte Blanche for forestillingen Jerada, Norsk landskapsteater (Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad, Tormod Carlsen og Eivind Seljeseth) for forestillingen Lulleli for Fruholmen fyr på Ingøy og Mette Edvardsen for forestillingen Oslo. Gratulerer!

Norske Dansekunstnere og PRODA profesjonell dansetrening inviterer til en prat om karrierestart og trening i tillegg til besøk av dansekunstner Erlend Danielsen, Subjazz og Skuespiller - og danseralliansen. Kom til Marstrandgata 8, Oslo, 30. august kl 1230 - 1400.

Les mer

Babydans på Sentralen starter sin andres sesong mandag 21. august kl 1100. Grunnet stor pågang og utsolgt hus kl 1100 er det satt opp et ekstra arrangement samme dag kl 1300. I høst presenters også et flunkende nytt konsept Babydans Pluss med ulike tilleggsarrangementer/samtaler/minikurs.

Les mer

Onsdag 6. september kl 1800 arrangerer Danseinformasjonen lesesirkel med utgangspunkt i artikkelen ”Subkultur og alternativ i norsk dans ved århundreskiftet" av Snelle Hall. Lesesirkelen ledes av Sigrid Øvreås Svendal og finner sted i foajeen på Dansens Hus, Oslo. Ingen påmelding trengs og det er gratis.

Hans Kjølaas var danser i Ny Norsk Ballett og arbeidet både som danser, skuespiller og koreograf ved flere teatre. På 1950-tallet flyttet han til Sverige sammen med sin kone, Truuk Doyer, som også danset i Ny Norsk Ballett. I Sverige fortsatte han å virke som danser, skuespiller og som pedagog. Han var bror til Gerd Kjølaas.

Regjeringen gir tre millioner til Dansenett Norge som etableres som et prosjekt i regi av Dansens Hus, i samarbeid med Dansearena nord, DansiT - Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, RAS - Regional Arena for Samtidsdans og Bærum Kulturhus - Regionalt kompetansesenter for dans.

Statister søkes til forestillingen A song to… som co-programmeres av DansiT og Teaterhuset Avant Garden under Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival 20. – 21. september.

Les mer

Panta Rei Danseteater har blitt tildelt Sparebankstiftelsen DNBs største bevilgning til dans noensinne. Seks millioner kroner vil i de neste tre årene gå til prosjektet TILT. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Dansens Hus i Oslo, DansiT i Trondheim og Teater Innlandet.

Dance of darkness - Butohworkshop i Oslo med Daisuke Yoshimoto 19. - 20. august (earlybirdtilbud innen10/7) og Embrace - A journey and workshop into Jinen butoh i Oslo med Atsushi Takenouchi og Hiroko Komiya 7. - 10. september (earlybirdtilbud innen15/8).

Les mer

Fra høsten starter ikke lenger nye studenter på Balletthøgskolen. Nå skal de gå på Kunsthøgskolen i Oslo – avdeling Dans. Denne endringen har dekan ved Balletthøgskolen, Suzanne Bjørneboe, jobbet for.

Tone Pernille Østern har skrevet en artikkel om tidligere studenters opplevelser ved fire samtidsdansrettede linjer innen høyere utdanning i Norge. ”Norske samtidsdansutdanninger i spennet mellom modernisme og postmodernisme – tidligere dansestudenters refleksjoner over påvirkningen av en danseutdanning” er fagfellevurdert og nylig publisert i siste utgave av På Spissen.

Koreograf, danser, pedagog og initiativtaker Kjersti Kramm Engebrigtsen fyller 70 år i dag, den 21. juni 2017. Engebrigtsen var med å etablere Norges første frigruppe i moderne dans, Høvik Ballett, i 1968 og i 1976 etablerte hun Danseloftet. I tillegg var hun initiativtager til Dansens År ’93, som var en viktig markering av dansekunsten i Norge. Grattis med dagen Kjersti!