Path Created with Sketch.

Foredraget «Jazzdans i Norge – sjangerens utvikling, betydning og kontroverser»

Ines Belli
Fra forestillingen «Postmodern Cool» av Inés Belli. Dansere på bildet, fra venstre: Sara Enger Larsen, Henriette Hamli, Trude Amalie Leirpoll, Trine Lise Moe og Hedda Rivrud. Foto: Tale Hendnes
Danseinformasjonen tilbyr foredraget «Jazzdans i Norge – sjangerens utvikling, betydning og kontroverser» til utdanningsinstitusjoner og andre interesserte.

I foredraget vil Danseinformasjonens historiker Sigrid Ø. Svendal fortelle om da jazzdansen kom til Norge og om hvordan sjangeren har utviklet seg i det frie dansekunstfeltet. Hun vil peke på noen sentrale personer, kompanier og begivenheter som har hatt stor betydning, og diskutere hvordan mottagelsen av sjangeren har preget og preger forståelsen av jazzdans i dag. Hun vil også komme inn på diskusjonen om høy- og populærkultur, om den potensielle motsetningen mellom kunst og underholdning og om kulturell appropriering knyttet til jazzdansen.

En tidligere og kortere versjon av dette foredraget ble holdt på Dansens Hus våren 2019. Foredraget har blitt holdt på festival Tid for Dans, høsten 2020 og som åpent, digitalt foredrag i anledning Dansens Dager 2021. Foredraget tar ca. 2 timer.

Danseinformasjonen tilbyr dette foredraget til utdanningsinstitusjoner mot et honorar på kr. 2000. Er dette noe for din skole eller utdanningsinstitusjon? Ta kontakt på: post@danseinfo.no

Andre organisasjoner og institusjoner som er interessert i dette foredraget kan kontakte Danseinformasjonen for mer informasjon og pris.