Foto: Erik Berg

Nasjonalballetten Sleepless beauty

Multi-bill

Mahlermembran

Ingun Bjørnsgaard er en av de klare stemmene i norsk samtidsdans – og også en av de mest erfarne. Som i åpningsforestillingen Et moderne sted da det nye operahuset ble innviet, koreograferer hun til musikk av Rolf Wallin og denne gang til verket "The Einstein-Mahler Bridge".


Medvirkende:
Ingun Bjørnsgaard, Koreograf
Rolf Wallin, Komponist
Tobias Hagström-Ståhl, Lysdesign
Olav Ryland Myrtvedt, Scenografi, Kostymer

Epic Short

Som solist i Nasjonalballetten har Melissa Hough danset tittelroller som Ildfuglen, Carmen og Giselle. Hun er også koreograf med oppdrag for blant annet Houston Ballet og Boston Ballet, og endelig får vi se et av hennes verk i Norge. Det blir nyskapt dans på tå til Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 1  - første sats spilt av Håvard Gimse.


Medvirkende:
Melissa Hough, Koreograf
Pjotr Tsjajkovskij, Komponist
Håvard Gimse, Musiker
Tobias Hagström-Ståhl, Lysdesign
Olav Ryland Myrtvedt, Scenografi
Ingrid Nylander, Kostymer

Picture A Vacuum

Hege Haagenrud arbeider i grenseland mellom dans og teater, og har laget et titalls forestillinger. Også denne gangen bruker hun tekst som fundament for et nyskapt verk (Kate Tempest - Let them eat chaos /Picture A Vacuum),


Medvirkende:
Hege Haagenrud, Koreograf
Kate Tempest, Musikk
Tobias Hagström-Ståhl, Lysdesign
Erik Hedin, Lyddesign
Ingrid Nylander, Kostymer

Desolating Persephone

Ina Christel Johannessen er en prisbelønt og internasjonalt anerkjent koreograf. Hun baserer seg blant annet på improvisasjon for å finne frem til hver dansers språk. Da hun sist lagde dans for Nasjonalballetten vsr det med Scheherazade i Fokines verden. Musikken Desolating Persephone er "Histoire du plaisir et de la désolation" av Luc Ferrari.


Medvirkende:
Ina Christel Johannessen, Koreograf
Luc Ferrari, Musikk
Kyrre Heldal Karlsen, Lysdesign
Kristin Torp, Scenografi, Kostymer


Gjør deg klar for en helt spesiell kveld i dansens tegn. Fire koreografer med hver sin signatur og hvert sitt særpreg skaper ny dans til musikk som spenner fra Tsjajkovskij til Rolf Wallin. Ingun Bjørnsgaard, Melissa Hough, Hege Haagenrud og Ina Christel Johannessen har alle sine tilhengere og ulike arenaer. Nå møtes de til dyst på Hovedscenen i Operaen.

Som utgangspunkt har de alle forestillingen om den klassiske ballerinaen, den sovende skjønnheten, den opphøyde kvinnen i ballettens verden. Hvem er hun i dag? Er hun ute av hundreårssøvnen, lys våken eller søvnløs? Scenen er hennes, og hele Nasjonalballetten og Operaorkestret fyller scenerommet.
Vis tidligere forestillinger