Jordan Deschamps (Frankrike) Dédale

Dédale er en danseforestilling som ble plukket ut som en av fem kunstneriske verk fra årets Open Call, der 240 hadde søkt om å delta på Sånafest.

Det var det ømme og myke bevegelsesmønsteret, og det vakre, komplekse, koreograferte gruppearbeidet som begeistret Sånafests kunstneriske råd. Her får vi sårbarhet og avkledd ærlighet satt sammen til en varm fortelling om møter mellom menn. Denne forestillingen byr på en lite uttrykt side ved den mannlige kraften, og blir i så måte en opplevelse som tilhører sjeldenhetene.

Dédale er et tankefullt verk der tilskuerne får sjansen til å oppleve og observere en ny og sjelden forbindelse mellom dansende nakne menn. Den vanligste reaksjonen fra tilskuerne er hvor slående det er å for en gangs skyld se en fremvisning av den mannlige energien i dans gjennom et mykt, ømt og følsomt uttrykk, som en motsetning til den veldig tøffe, røffe og brutale energien som ofte vises gjennom maskulin dans.

Forestillingen spiller på ulike aspekter av form og innhold, som lar tilskuerne skape deres egen tolkning. Der noen vil se inspirasjon hentet fra det homofile saunamiljøet, vil andre se den mannlige kroppen slik den har fremstått gjennom kunsthistorien, som bevegelige statuer som interagerer med hverandre.
Den meditative musikken i stykket hjelper tilskuerne å komme inn i en ren og kanskje enkel stemning, men likefullt en poetisk og sensitiv reise. 

Medvirkende:
Charlie Brittain, Danser
Jordan Deschamps, Koreograf, Danser
Rudi Natter, Danser
Mufutau Yusuf, Danser


Vis tidligere forestillinger