a Masing Jordan Deschamps (Frankrike) Howool Baek (Sør-Korea) KILO - A wish to communicate with you

Multi-bill

LAND SKAP

A MasIng productions ønsker med sitt verk LAND SKAP å inspirere til et annet perspektiv på omgivelsene vi befinner oss i med åpne øyne for hverdagens tilfeldigheter.

A MasIng inviterer publikum inn til verket LAND SKAP ved å dele ut et kart med retningslinjer som guider deg rundt i et nytt land bestående av forskjellige skap og skulpturer. Går man inn i disse vil man så kunne kikke ut igjen på landskapet man for kort tid siden selv var en del av, avgrenset og rammet inn, liksom i et bilde.

Du vil oppleve å se koreografier laget kun for dine øyne. Koreografiene henter inspirasjon fra lyder, objekter og bevegelser vi ser i landskapet rundt oss ellers som nå endelig får sin egen scene(å skinne på). De som velger å ikke gå inn vil se koreografiene fra sin backstage, eller ubevisst være del av den.

LAND SKAP setter spørsmål ved hvordan vi observerer hendelser i hverdagen, hva som får fokus gjennom våre og andres valg. Hvilke landskap befinner vi oss i og hva finnes utenfor landegrensene?

Stykket varer i 90 minutter og foregår innenfor båthavna sine porter. Du velger når du vil starte reisen, og når den er over.

For Sånafest 2017 fikk Kunstnerisk råd endelig lov til å bidra med sine egne verk. Ingvild Isaksen inviterte derfor inn sin samarbeidspartner fra A MasIng productions, Masako Matsushita, til å lage et stykket spesielt tiltenkt Garntørka i Son.


Medvirkende:
Ingvild Isaksen, Konsept
Masako Matsushita, Konsept

Body image work - Nothing for Body

Kroppen er scenen, fingre og tær har blitt dansere. I dette stykket får kroppsdeler et selvstendig liv og blir individer med et like mangfoldig og komplekst uttrykk som et helt menneske.

Dansen de utfører tenner fantasien og publikum vil oppleve menneskets komplekse kropp på en helt ny måte. Etter å ha blitt forelsket i denne hypnotiserende og detaljerte dansen på HangartFest i Italia tok Sånafest initiativ til å invitere Howool. Sånafest har i flere år samarbeidet med HangartFest ved å besøke hverandres festivaler, og slik blitt kjent med hva som vises av dans i andre enden av Europa. På denne måten håper vi på å tilby noe mange ikke har sett på norske scenekunstfestivaler.

Co-produsent: Tanz Hotel
Medvirkende:
Howool Baek, Koreograf
Matthias Erian, Musikk
Jaesung Lee, Lysdesign

DédaleDédale er en danseforestilling som ble plukket ut som en av fem kunstneriske verk fra årets Open Call, der 240 hadde søkt om å delta på Sånafest.

Det var det ømme og myke bevegelsesmønsteret, og det vakre, komplekse, koreograferte gruppearbeidet som begeistret Sånafests kunstneriske råd. Her får vi sårbarhet og avkledd ærlighet satt sammen til en varm fortelling om møter mellom menn. Denne forestillingen byr på en lite uttrykt side ved den mannlige kraften, og blir i så måte en opplevelse som tilhører sjeldenhetene.

Dédale er et tankefullt verk der tilskuerne får sjansen til å oppleve og observere en ny og sjelden forbindelse mellom dansende nakne menn. Den vanligste reaksjonen fra tilskuerne er hvor slående det er å for en gangs skyld se en fremvisning av den mannlige energien i dans gjennom et mykt, ømt og følsomt uttrykk, som en motsetning til den veldig tøffe, røffe og brutale energien som ofte vises gjennom maskulin dans.

Forestillingen spiller på ulike aspekter av form og innhold, som lar tilskuerne skape deres egen tolkning. Der noen vil se inspirasjon hentet fra det homofile saunamiljøet, vil andre se den mannlige kroppen slik den har fremstått gjennom kunsthistorien, som bevegelige statuer som interagerer med hverandre.
Den meditative musikken i stykket hjelper tilskuerne å komme inn i en ren og kanskje enkel stemning, men likefullt en poetisk og sensitiv reise.


Medvirkende:
Charlie Brittain, Danser
Jordan Deschamps, Koreograf, Danser
Rudi Natter, Danser
Mufutau Yusuf, Danser


Garntørka i Son ligger ytterst på Sonskilen båthavn. Hvert år gleder Sånafest seg til å gjøre om Garntørka til en vakker scene med fjorden som et bakteppe. I år utvider de grensene og viser forestillinger over hele båthavna. Her står båtene og hviler gjennom vinteren helt til de pusses og gjøres klare til å slippes fri i Oslofjorden og videre ut i verdens mange hav. De krysser grensene fra land til vann og igjen til nye land. Nå vil de ta publikum med på en reise i båthavnens upolerte landskap og utforske grensene for hva som kan ta plass her. Denne kvelden har fått navnet KILO - I wish to communicate with you som refererer til det internasjonale maritime signalflagget K; Jeg ønsker å opprette forbindelse med deg.

Disse flaggene fungerer som kommunikasjon på tvers av ni språk. Sånafest dedikerer denne kvelden til et visuelt ikke-verbalt språk for å sette i gang tankeprosesser langt forbi det forståelige (litt mye?).Medvirkende:
Ingvild Isaksen, Kurator


Vis tidligere forestillinger