Foto: Tao Ye

TAO Dance Theater (Kina) 6 & 7

Multi-bill

6

6 har fokus på ryggraden som den viktigste forutsetningen for menneskelig bevegelse. Rommets muligheter for bevegelse utspiller seg mens ryggraden bøyes og tøyes og arbeides med på mange ulike vis. Gjennom dansernes detaljerte arbeid med ryggraden og andre kroppsdeler til den minste lille muskel, skapes en drive i forestillingen gjennom dansernes indre motivasjon.  Dette skaper en helhetlig mening til forestillingen gjennom kroppens bevegelse. Kroppens bevegelser destilleres til emosjon. Gjennom den svenske kunstneren Ellen Ruges lysdesign skapes en fantastisk og dynamisk lek mellom lys og skygge.


Medvirkende:
Tao Ye, Koreograf, Kostymer
Xiao He, Musikk
Li Min, Kostymer
Duan Ni, Kostymer

7

I 7 bidrar danserne også vokalt. De forsøker å gi stemme til selve bevegelsen. Stemmene representerer i denne sammenhengen inspirasjon og avslutning, det indre og ytre, det illusoriske og det virkelige. I denne modige forestillingen hvor akkompagnerende musikk er total fraværende, bygger på Tao Yes langvarige arbeid med meditasjon og hans «shape of voice»-trening i den forbindelse.
Medvirkende:
Tao Ye, Koreograf, Vokal design, Lysdesign
Duan Ni, Prøveleder
Ma Yue, Lysdesign


6 og 7 er koreografert av kinsesiske Tao Ye, grunnleggeren av TAO Dance Theater. Forestillingene er første og andre del av Tao Yes Straight Line Trilogy hvor koreografens målsetting er renselse av kroppen samtidig som han søker etter det uendelige, en kreativ retning han begynte å jobbe med i sine foregående arbeider i serien Numerical Series. Det er et stringent og distinkt koreografisk uttrykk publikum får se i disse forestillingene. En enkelhet preger forestillingene, med seks og syv dansere kledd i svart i første og hvitt i andre forestilling. De danser i rette linjer, som den overordnede tittelen mer enn antyder


Vis tidligere forestillinger