RÅDANS festival RÅDANS 2018: Festforestilling

Multi-bill

RÅDANS 2018: Utdrag fra workshop for barn

7. - 10. august får barn fra 2-7 klasse gratis danseundervisning i Rådehallen. Det kommer dyktige pedagoger som skal undervise i hiphop/breakdance og moderne dans, samt capoeria. Dette blir en morsom uke med masse råbra dans - som avsluttes med en vinsing på festforestillingen lørdag 11. august i Rådehallen.


RÅDANS 2018: Utdrag av Performance LABFra 6. - 11. august skal en gruppe dansere jobbe utforskende gjennom improvisasjon med rå bevegelser og rå lek sammen med dansekunstner Therese Skauge. Hvordan får vi frem de helt rå bevegelsene som kommer før tanken? Hvordan leke med de rå bevegelsene med andre utøvere?
Fokus under uka er å utforske det fysiske og hvordan man utifra ulike oppgaver sammen skaper noe unikt og rått. Dette er et spennende møte mellom utøvere og koreograf, og det er ikke gitt hva resultatet for uka vil bli. Siste dagen vil det vises et utdrag av prosessen som en del av Festforestillingen i Rådehallen.
RÅDANS 2018: Kingwings CrewKingwings Crew ble etablert i 2005, men mange av medlemmene har danset siden 1999. Vi består av medlemmer med bakgrunn fra 12 ulike land og som representer 8 norske byer. Kingwings er et bevis på at kulturell variasjon og livserfaring fra forskjellige steder er en styrke og ikke en svakhet.

Kingwings Crew har jobbet hardt i mange år for å gjøre break og hip hop mer anerkjent og mer akseptert som en profesjonell dansestil. I 2014 mottok de Oslo bys kunstner/kulturpris for arbeidet, og med det ble de den første break/hip hop gruppe til å motta en slik hederlig pris. I tillegg har de danset under Kongen og Dronningens 25 års jubileum og på Stortingets 150 års jubileum.

I tillegg har Kingwings Crew medvirket i mange TV program som følgende: Norske Talenter, MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp, osv.

I teaterverden har vi vært med på flerfoldige profesjonelle oppsetninger. For å nevne noen: Jesus Christ Superstar, Jungelboken, Baller, Grease, Kaptein Sabeltann, Jul i Blåfjell, Thriller Live world tour og Cirque de Soleil Paris.


Medvirkende:
Morad Aziman, Danser
Magnus Emaka Einang, Danser
Trond André (Bboy BTech) Hansen, Danser
Kristian Høiland, Danser
Andreas Vorkinnslien, Danser


Siste dag av RÅDANS markeres på storslått vis, ved en råkul Festforestilling i Rådehallen. Barn som har deltatt på dansekurs viser frem det de har lært og laget under festivalen. Her får man se ulike stilarter og kule koreografier. I tillegg til barn på scenen, blir det innslag av profesjonelle dansere.
Vis tidligere forestillinger