Foto: Geri Olaf Gjerden

Bygda dansar Rogaland Rogalender - Bygda dansar Rogaland

2,5 år er gått siden det nasjonale ambulerende folkedansprosjektet Bygda dansar, kom til Rogaland for å gjøre ungdom oppmerksom på sin egen unike immaterielle kulturarv, nemlig folkedansen fra Rogaland.

På disse 2,5 årene har prosjektet besøkt 40 skoler, danset med flere tusen ungdommer, avholdt 11 dansesamlinger, lagd en forestilling, og nå står sluttforestillingen for tur. Til denne forestillingen har Rogalender hentet inn nasjonale krefter, men med et lokalt tilsnitt. Både koreograf Ingeleiv Berstad og musikalsk ansvarlig Olav Christer Rossabø, er fra Haugesund-området, begge med røtter i folkemusikk og folkedans, men godt plassert i samtidens danse- og musikkverden.

Bygda dansar Rogaland er det 10. fylket Bygda dansar går i, og prosjektet har siden 2001 bokstavelig talt danset seg gjennom fylke til fylke. Prosjektet er eid av Stiftinga for folkemusikk og folkedans, og støttet av Kulturdepartementet og Rogaland Fylkeskommune.

Selve forestillingen sammenstiller videoprojeksjon, lyd og ungdommens dans for å dykke ned i dansens tiltrekningskraft på kroppen, opplevelsen av at rytme, bevegelse, musikk sammenfaller og alt stemmer.

Akkurat disse dansene, trinnene, melodilinjene og rytmene har sammenfalt for mange mennesker i ulike tider. Det er og har vært en måte å være sammen på, hvor kroppenes bevegelse i samspill til andre kropper og musikk, står i sentrum for kommunikasjon.

Forestillingen ønsker å ferie følelsen av det å danse, av musikk og dansens samlende kraft.

Støttet av: Stiftinga for folkemusikk og folkedans, KUD, Rogaland fylkeskommune, Folkemusikkarkivet og Regional Arena for Samtidsdans

Medvirkende:
Ingeleiv Berstad, Koreograf
Elisabeth Ellingsen, Medkoreograf, Fagkonsulent
Olav Christer Rossebø, Musikalsk ansvarlig
Erlend Viken, Musiker
Tuva Færden, Medkoreograf, Fagkonsulent
Vibeke Heide, Videoprojeksjoner
Stine Trondsdatter, Produsent, ProsjektkoordinatorDatoTidStedBilletter
27.04.20191800 RAS, SandnesKlikk på sted