Foto: Monica Eileen Johnsen

Monica Eileen Johnsen Essens

«Essensen av hva som er essensielt er vel forståelsen av seg selv i sine omgivelser, evnen til å adaptere til alle situasjoner, balansere på den tynne røde linjen mellom selvgod ego og altruisme, veiene er uforutsigbare uendelige mange men stammer fra samme prisme, samme kjerne, samme utgangspunkt, samme stjerne, universelle vibrasjoner i samme frekvens, om ikke det er, hva er da essens?»
Taro Vestøl Cooper.

Essens er en utforskende danseforestilling hvor danserne og publikum sammen utfordres/oppfordres til å møte seg selv og reflektere rundt hvem man er innerst inne.  Noen situasjoner forandrer oss og preger hvem vi er for alltid, men noe forblir likt oss bestandig, uavhengig av hva som skjer rundt oss. Uavhengig av trender. Det vi kan kalle vår essens.

Ord fra Monica E.Johnsen (prosjektleder) om bakgrunn for forestillingen:
For snart 3 år siden reiste min far fra jorden, og jeg har naturlig nok gjort meg mange tanker i etterkant av dette. Det var brutalt å skulle se sin egen far miste livet, mens verden gikk videre og ville ha meg med. Denne perioden føles som en ny periode i livet hvor jeg er tvunget/ tvinger meg selv til å finne ut hva jeg er laget av- og hva som er urokkelig inni meg.
Hva er essensen av meg? Hva er urokkelig og hva kan jeg alltid holde fast i at blir der?  
Prosessen man blir tvunget til å gå igjennom etter å ha mistet noen man ikke kan miste har jeg hentet mye inspirasjon til forestillingen fra.

Et møte med seg selv for å oppdage sin essens kan naturlig nok være ganske brutalt og rått. Men kanskje også vakkert og i hvertfall ekte.
 
Med Hiphop som formspråk i en samtidsdanskontekst utforsker vi denne forestillingen i samspillet mellom danserne, publikum, tekst og musikk.

Medvirkende:
Monica Eileen Johnsen, Konsept, Koreograf, Ide, Danser
Linn Hamnvik, Medskapende danser
Tonje Svendsen, Medskapende danser
Andrea Winsnes, Medskapende danser
Taro Vestøl Cooper, Tekst


Vis tidligere forestillinger