Foto: Emilie Jacomet

Mohamed Toukabri (Tunisia) The Upside Down Man

Tunisiske Mouhamed Toukabris historier utspiller seg i spennet fra han som liten gutt oppdaget streetdansen foran jernbanestasjonen i Tunis til han nå i voksen alder kan se tilbake på ti år med dans for koreografer som Anne Teresa De Keersmaeker, Sidi Larbi Cherkaoui og Jan Lauwers. The Upside Down Man tar deg med fram og tilbake mellom to land, to kulturer og to tradisjoner, mellom ulike kunstneriske uttrykksformer og dans. Toukabri deler personlige erfaringer som gir et særegent innblikk i hans flerkulturell identitet på mange plan.

- Jeg ville jobbe selvbiografisk fordi det unike og personlige interesserer meg. Ingen kan fortelle min historie bortsett fra meg, og ingen kan se verden gjennom mine øyne. På grunn av denne unike kvaliteten har alle sin egen plass i verden. Siden vi har en tendens til å generalisere, til å sette merkelapper, til å sette ting i bokser ville jeg si: Jeg er ikke én historie. Jeg er mange historier.
Mohamed Toukabri

Tekster i forestillingen ved Mohamed Toukabri med takk til Ines Ghannoudi og to sitater fra „Les identités meurtrières" av Amin Maalouf. Medvirkende:
Mohamed Toukabri, Konsept, Utøver, Video, Tekst
Kevin Strauwen, Komponist
Eleh , Musikk
Al Green, Musikk
Michael Jackson, Musikk
Kevin Newuarts, Musikk
Maurice Ravel, Musikk
Maya Youssef, Musikk
Gwen Laroche, Video
Diane Fourdrignier, Dramaturg


Vis tidligere forestillinger