Fredag 1. juni kl 1700 inviterer Danseinformasjonen til en samtale i forlengelsen av #metoo hvor vi vil tematisere stereotype kjønnsroller og estetikk i dansekunsten. Hvordan iscenesettes kjønn og seksualitet i dansekunsten på norske scener? Er det et generasjonsskifte hvor man jobber mot et mer kjønnsnøytralt kunstuttrykk? Betrakter vi dansekunst med et annet blikk nå og har #metoo bidratt til en ytterligere bevisstgjøring rundt iscenesettelsen av kjønn? Dette er noen av spørsmålene som vi bli diskutert. Samtalen finner sted på Scenehuset i Oslo og vil være åpent og gratis for alle.

Danseinformasjonens Sigrid Øvreås Svendal vil være ordstyrer.

I panelet:

Eivind Seljeseth: Koreograf og utøver, utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (MA i Koreografi) og Skolen for samtidsdans (nå Høyskolen for Dansekunst). Han er involvert i ulike samarbeid i det norske kunstfeltet og arbeider med å initiere egne prosjekter i ulike samarbeidsformer og konstellasjoner.

Ragnhild Brochmann: Kunst- og motekulturhistoriker og skribent, med master i estetiske studier fra UiO. Hun har spisskompetanse innen motevitenskap, norsk kunst- og kulturhistorie, film og scenekunst, og skriver spalten «Estetikeren» i Morgenbladet.

Mathias Jin Budtz: Danser, pedagog og koreograf i ulike sjangre innen streetdance som break, hiphop og house. Han er medgrunnlegger av Subsdans, Soul Sessions Oslo, crewet dEEp doWN dopEiZM og medlem av Kingwings Crew.

Pauline Hasse: Var danser i Nasjonalballetten i 20 år før hun etterutdannet seg til hjelpepleier og har mange års erfaring i arbeid med eldre og mennesker med demens. Hun hun har en MA i Community Dance fra University of Roehampton i London og arbeider nå for å fremme dansens potensiale og nedslagsfelt i forhold til livskvalitet og offentlig helse, særlig blant eldre.

Katarina Bakkedal Bozic: Dansekunstner, pedagog og ansvarlig for jazzdans fordypning ved Norges Dansehøgskole. Hun har blant annet vært danser i Oslo Danse Ensemble, Andanse Teatret og Company B. Valiente og har medvirket i diverse musikaler.

TaleHendnes
Fra Dansens Hus' 10 års jubileum. Fv: Louis Schou, Charlott Madeleine Utzig og Julie Moviken. Foto: Tale Hendnes