Path Created with Sketch.

Nagelhus Schia Productions’ residensordning for koreografer

Fra arbeidsvisningen med koreograf Elle Sofe Sara og Hlin Hjalmarsdottir. Foto: Tale Hendnes

Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prosessorientert sammen med dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Mottakeren får et stipend på 25 000 kroner, tilgang til studio i to uker samt et sted å bo om nødvendig.

Dansekunstnere/koreografer fra hele Norge er velkomne til å søke. Residensen vil være i Studio NSP, som ligger i naturskjønne omgivelser nær togstasjonen i Sandvika. Studio NSP er fullt utstyrt med et topp moderne dansegulv. Residensen bekoster ikke reise, mat eller forsikringer. I residensen inngår også en uformell visning mot slutten av oppholdet.
Her kan du lese mer om tidligere mottakere.

Søknadsfrist: Mandag 12. august 2024
Periode: Uke 37-38 og 46-47, 2024 (vennligst spesifiser i søknaden hvilken periode du ønsker)

Hvem kan søke: Dansekunstnere/koreografer med norsk statsborgerskap og utenlandske dansekunstnere/koreografer med gyldig opphold i Norge.
Hva skal søknaden inneholde: CV og en kort søknadstekst der du forteller hvem du er, hvorfor du søker, samt en beskrivelse av hva du ønsker å utvikle i løpet av residensen. Legg ved lenker til tidligere verk og /eller prøver og en beskrivelse av hva du vil arbeide med under residensen, gjerne i form av bevegelsesmateriale eller inspirasjonskilder.

Søknad med «koreografresidens» i emnefeltet sendes til info@nsproductions.no innen 12. august 2024. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet. Eventuelle spørsmål rettes til produsent Tara Ishizuka Hassel på tara@nsproductions.no / + 47 900 80 554.

Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions (NSP) ble grunnlagt i 2018 og har sin base i Studio NSP i Sandvika.

Kompaniet ledes av en lederduo: Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby. De samarbeider tett på alle områder av kompanidriften og har begge betydelig erfaring og høy annerkjennelse innen samtidsdans, både nasjonalt og internasjonalt.

nsproductions.no