Path Created with Sketch.

Utlysning: Koreograf til ESC ungdomskompani for Samtidsdans

ESC

Bergen Dansesenter – kompetansesenter for dans i Vestland søker etter en koreograf med en klar visjon for et kunstnerisk prosjekt som skal gjennomføres for ESC ungdomskompani for Samtidsdans. Forestillingen skal produseres i løpet av året 2024, med premiere på slutten av året 2024. Kompaniet består av unge dansetalenter mellom 14-19 år.

Frist 12. juni.

Hvem ser de etter
De ser etter en koreograf med en klar kunstnerisk ide. Det er viktig for prosjektets integritet at den som velges ut har et sterkt kunstnerisk prosjekt de vil utforske nettopp med et dyktig ungdomsensemble. På denne måten blir utbyttet av samarbeidet rikest mulig både som publikumsopplevelse, som grunnlag for koreografens videre virke, og for ungdommenes innblikk i et kunstnerskap og en kunstnerisk prosess.

Koreografen har ansvaret for helheten av det kunstneriske konseptet og jobber i relasjon til komponist, lys-, og kostymedesign og eventuelle andre kunstformer koreografen finner relevant. Det er en fordel at koreografen som søker allerede har en idé om hvem de vil ha med i sitt kunstneriske team, men Bergen Dansesenter kan også bidra med å finne frem til samarbeidspartnere.

Les hele utlysningen her.