Path Created with Sketch.

Utlysning Oslo Jazzdansfestival 2024

Oslo Jazzdansfestival

Den 7. utgaven av Oslo Jazzdansfestival (OJDF) avholdes i juni 2024. I den anledning søker de syv ulike koreografiske verk til sine forestillinger på Scenehuset i perioden 15.-20. juni. Ett av verkene skal ha en tydelig profil som barneforestilling eller familieforestilling. Noen av deres medvirkende koreografer vil også få tilbud om å avholde workshop, klasse og/eller panelsamtale.

Retningslinjer og info for søkere:

  • Kriterier: koreografisk verk med profesjonelle utøvere på 20-30 minutter. Verket skal spilles 2 ganger på samme kveld. På dagtid skal det avholdes en sceneprøve på ca. 90 minutter. Verkene må ha tydelige referanser til jazzdans som sjanger. Det er positivt med live samarbeid mellom dansere og musikere, men dette er ikke et kriterium.
  • Prosjektbeskrivelse: må inneholde tittel på verket, en generell beskrivelse av verket og en spesifikk beskrivelse av verkets relasjon til jazzdans som sjanger.
  • Video: klipp på 2-5 minutter av sceneopptak eller work-in-progress
  • CV: kortfattet CV på alle medvirkende (maks 1 side per person). Må inneholde fornavn + etternavn, fødselsdato, nasjonalitet, bostedsadresse og relevant utvalg av scenisk erfaring og utdanning.
  • Honorar: De er delfinansiert av Kulturdirektoratet, men får mesteparten av inntektene deres fra billettsalg og løpende tilskudd. Det er derfor usikkert hvor mye de kan utbetale i honorar, men de budsjetterer med følgende: Skapende utøver: kr. 5000, medskapende utøver: kr. 4500 og koreograf (ikke utøver): kr. 3000. Forskjellen mellom skapende og medskapende utøver er at førstnevnte har et ansvar for koreografi, mens sistnevnte kun bidrar til det koreografiske verket. Honorar for eventuell workshop, klasse og/eller panelsamtale kommer i tillegg. På grunn av usikre inntekter er det viktig at alle medvirkende bidrar til å promotere egne forestillinger.
  • Send mail innen 5. januar 2024 til: jazzdansfestival@gmail.com
  • Tittel på søknad/mail: Søknad om medvirkning OJDF 2024