SALT av Maria Lloyd har blitt vist på mange filmfestivaler og på NRK2, SVT2 og YLE. Mandag 19. desember kommer den på BBC Arts online, der den blir liggende ut januar. Etterhvert blir den også lagt ut på filmbib.no.

salt- Jeg oppdaget saltgruvene i Krakow på et reiseprogram på BBC. Selve filmen er innspilt 250 meter under jorden. Det er veldig inspirerende å få filmen på BBC Arts for da vet jeg at den når et stort publikum, som er mitt mål. The making of Salt laget av Igor Devold skal også vises, sier Maria Lloyd.

SALT blander figurer laget av papir, skuespillere, stop frame animasjon og live action. Den har ingen dialog, musikk og rytmisk klipp er de bærende elementene. - Jeg tror TV-publikum er klare for å bli tatt med på reiser som er ukjente for dem. Den nye generasjonen er så trente i å se og lese visuelle historier at en ny type filmdramaturgi kommer fram også på TV.

SALT blander klassisk dramaturgi og eksperimentell form, et abstrakt eventyr, den skal riste i oss og vekke oss fra en stagnert tilstand som reflekterer selv historien. Filmen er skrevet og klippet så den har plass til publikums egne historier, den skal ikke tre en satt versjon av verden nedover ørene på folk, den følger ingen manusoppskrift.  

Maria er trent på Lecoq teaterskole i Paris og å samarbeide med andre kunstnere er det som hele tiden driver henne. Filmen er produsert av Ingvil Giske ved Medieoperatørene og co-produsert av Igor Devold

Se teaser her.

Bilde fra filmen.