Søndag den 18. juni feires Kjersti Kramm Engebrigtsen på Dansens Hus, i samarbeid med Danseinformasjonen. Det blir gjensyn med Reisen fra 1989, intervjusamtale og filmsnutter fra et langt danseliv.

 

Reisen - fortsatt høyaktuell
Reisen er et danseverk som fremstiller den eksistensielle indre reisen menneskenes liv er. Mer spesifikt dreier verket seg om reisen verdens flyktninger er drevKKE.jpget ut på. Temaet er dessverre enda mer aktuelt i dag enn for snart 30 år siden da den ble spilt for første gang. Etter premieren på Black Box Teater ble den også tatt opp igjen i 1991 og 1993.

Etter Reisen blir det en samtale mellom koreografen Kjersti Kramm Engebrigtsen og Danseinformasjonens historiker Sigrid Ø. Svendal. I samtalen vil de legge vekt på Engebrigtsens femti år i dansens tjeneste. Hun har virket både som koreograf, danser, pedagog og initiativtaker. Engebrigtsen var med i oppstarten av Høvik Ballett og som initiativtaker til Danseloftet og Dansens År ’93, og samtalen vil speile dansens generelle utvikling i den perioden Engebrigtsen har vært aktiv.

På bildet fra v: Caroline Wahlstrøm Nesse, Schirin Zorriassateiny og Heidi Evjemo
Fra Reisen av Kjersti Kramm Engebrigtsen
Foto: Paul Paiewonsky

Kjersti Kramm Engebrigtsen Foto Tale Hendnes Dansens Hus kopi1
Kjersti Kramm Engebrigtsen
Foto: Tale Hendnes / Dansens Hus


Les mer