Bonnéry startet sin karriere som danser i Spania med den katalanske koreografen Ramon Oller. Med denne utenlandserfaringen fortsatte hun hos CCN fra Grenoble/ J.C. Gallotta og arbeidet videre som danser og assistent i femten år for den portugisiske koreografen Rui Horta.

AnnabelleBonneryPå den tiden møtte hun Maguy Marin-kompaniet og ble med i deres stykke Umwelt på turne rundt i verden i fire år. Møtet med kunstneren François Deneulin markerte begynnelsen på et kreativt samarbeid med koreografi, visuell kunst og andre uttrykk, og sammen dannet de Lanabel Company i 1998.
Bonnéry har produsert mange forestillinger, fremført og turnert i hele Europa – hos Nasjonalteateret Chaillot i Paris, Dansebiennalen i Lyon, Festival Oriente Iccidente i Italia – og hun har i den senere tid utviklet et kulturelt samarbeidsprosjekt mellom Frankrike og Burkina Faso. I tillegg har hun laget bestillingsverk for utenlandske kompanier, slik som Staatstheater Braunschweig, NorrDans i Sverige, WAPAA i Vest-Australia og for Scottish Dance Theater.

Bonnéry var tidligere ansatt som prøveleder i Carte Blanche i årene 2011- 2014, under teatersjef Bruno Heynderickx.

Carte Blanche bør oppfordres og ledes til å ta en større rolle i en internasjonal og nasjonal kontekst. Min ambisjon er å etablere Carte Blanche som ambassadør for dansemiljøet og den norske samtidsdansekulturen på den internasjonale arenaen, gi impulser til utvikling av nye muligheter i forholdet mellom publikum og selskapet, og å bidra til utviklingen av norsk samtidskunst, sier Annabelle Bonnéry i en kommentar.

Annabelle Bonnéry tiltrer 1. august 2018

Les mer