#nårdansenstopper har avdekket et langt større omfang av maktmisbruk, seksuell trakassering og overgrep i feltet vårt enn noen kunne forutse. Oppropet viser at kunstfeltets oppbygging med få faste arbeidsplasser og hierarkiske relasjoner i pedagogikk og arbeidsliv kombinert med unge studenter og utøvere, gjør dansere ekstremt sårbare og utsatte for maktmisbruk og overgrep.

Torsdag 18. januar arrangerer Dans i Skolen nok et kick-off seminar på Litteraturhuset. I januar i år samlet de over 50 personer til seminaret Ulike innfallsvinkler til dans i skolen. Denne gangen vil de ta tak i dansen i musikkfaget som et ledd i arbeidet med fagfornyelsen og kjerneelementer i fag.

Les mer

Talent Norge AS investerer inntil 3,3 millioner kroner over tre år i TILT Grow, et talentprogram for utvikling av lovende unge dansekunstnere i regi av Panta Rei Danseteater.

Søkeportalen åpnes 15. desember 2017 og er åpen til 31. januar 2018. Neste ICE HOT vil finne sted 12. til 16. desember 2018 i Reykjavík, Island. Alle nordiske samtidskunstnere som jobber og bor i et av de nordiske landene og / eller mottar finansiering fra et av de nordiske landene er kvalifisert til å søke. Nytt denne runden av ICE HOT er muligheten til å vise work in progress i sesjonen MORE MORE MORE. Deadline for å søke er 31. januar 2018.

Den 23. november lanseres planene for Tøyens nye kulturinstitusjon, Kulturstedet. Markeringen finner sted kl 1400 i Borggata 7 i Oslo. – Her blir det rom for det meste innen dans, scene, musikk, litteratur, film, graffiti og andre billeduttrykk, sier Ann Kristin Norum.

I november inviteter Nydans Oslo scenekunstprodusenter og selvproduserende scenekunstnere til en kurs-samtale om budsjett i Danseinformasjonens kino 29. november kl 0830 - 1130. Påmeldingsfrist: Obligatorisk og bindene påmelding innen 27. november
Hovedspørsmålet vi stiller denne gangen er, hvordan man prissetter diverse tjenester?

Gestaltterapeut Malene Sørlie er praktiserende gestaltterapeut under utdanning hos Norsk Gestaltinstitutt og tilbyr dansere tilbyr terapi, mental trening, eller veiledning.

Les mer

Sorialab er et tverrfaglig scenekunstfelleskap som holder til på loftet av Soria Moria-bygget på Torshov. Felleskapets 24 medlemmer er bl.a skuespillere, regissører, musikere, dansere, dramatikere og filmskapere. Sorialab har plass til 2 nye laboranter fra 1. januar 2018.

Dansenett Norge søker produksjoner for turné i 2018 og 2019. Bærum Kulturhus, Dansearena nord, DansiT, Regional Arena for Samtidsdans og Dansens Hus har det siste året samarbeidet for å etablere et turnénettverk for å øke tilbudet av dansekunst i hele landet. Frist 1. desember (for 2018) og 8. januar (for 2019)

Fond for utøvende kunstnere delte 6. november ut priser til ti kunstnere som har utmerket seg på plateinnspillinger eller på scenen. Tidligere danser i Nasjonalballetten, Ole Willy Falkhaugen, fikk Rolf Gammlengs pris til utøvende kunstnere i klassen Danser. Prisen, som har blitt delt ut helt siden 1982, belønner faglig dyktighet og kvalitet i alle ledd, uavhengig av salgstall. Prisen er oppkalt etter Musikerforbundets leder Rolf Gammleng, som var sterkeste pådriver til FFUKs opprettelse i 1957.

Maria K. Landmark har intervjuet dansepedagog, koreograf, danser og illustratør Victoria Husby som for tiden er aktuell med forestillingen «Friksjon». Her forteller hun om arbeidsprosessen, praksisen sin og masteren i dansevitenskap, blant annet.

Styret i DanseFestival Barents har tilsatt Siri Wigdel som ny leder. Hun tiltrer 1. januar 2018. Siri Wigdel har arbeidet med dans i over 30 år, og er veldig glad for å kunne komme tilbake til Norge med rik erfaring i fra dansemiljøet i Wales og Storbritannia.

Har du fått med deg Kunstnernettverkets Kunsteropprop med Munch-masker forrige uke? Har du sett forslaget om å endre oppnevningsretten til stipendkomiteene, uten helt å skjønne helt hva det innebærer? Danseinformasjonen gir deg en liten innføring og håper det blir klarere.