Danseinformasjonen og Dansens Hus inviterer til en Perspektivsamtale om danseteateret på Dansens Hus den 13. november kl 1700. Koreografene Ina Christel Johannessen og Simone Grøtte, som begge kan sies å arbeide i dette uttrykket, vil fortelle om sitt arbeid i samtale med Danseinformasjonens Sigrid Svendal.

Fredag 9. november kl 1000 - 1530 inviterer forbundet Norske Dansekunstnere til NoDa - dagen på hovedscenen på Dansens Hus. Det blir presentasjon av forbundet og gratis videoredigeringskurs med videojournalist og fotograf Morten Golimo. Sted: Dansens Hus, hovedscenen. Påmelding til kathrine@norskedansekunstnere.no

Platform Nord inviterer til et nordisk seminar ved Universitetet i Agder 14.-15. november 2018. De spør: Hvordan kan vi fremme kunstnerisk mobilitet? Har høyere utdanning et ansvar for å støtte unge kunstnere i å etablere seg?

Brenda Dixon Gottschild, amerikansk professor emeritus, dansehistoriker, forfatter, danser, koreograf og antirasistisk kulturarbeider er i Norge for første gang. Tabanka Dance Ensemble og Danseinformasjonen arrangerer et foredrag og en samtale med Dixon Gottschild 2. november på Dansens Hus.

Kjersti Kramm Engebrigtsen har i over 50 år markert seg med sitt kunstnerskap og sin drivkraft. Hun er en av nestorene innenfor norsk koreografi og har hatt stor betydning for fremveksten og utviklingen av norsk samtidsdans gjennom sitt virke som koreograf, danser, pedagog og som initiativtaker.

Brenda Dixon Gottschild, amerikansk professor emeritus, dansehistoriker, forfatter, danser, koreograf og antirasistisk kulturarbeider er i Norge for første gang og vi er svært glade for å ha henne her. I samarbeid med Tabanka Dance Ensemble arrangerer Danseinformasjonen et foredrag og en samtale med Dixon Gottschild 2. november.

Mandag 8. oktober ble forslaget til Statsbudsjettet for 2019 lagt frem. Danseinformasjonen har dykket inn i budsjettet og hentet ut de forslagene som klarest angår dansefeltet. Det er tre av Kulturdepartementets hovedprioriteringer innen kunst og kultur som har direkte betydning for dansekunsten.

Konferansen "Practice, Participation and Politics", som finner sted i Helsinki 12-15 juni, 2019 er relevant for både dansekunstnere og danseforskere. Frist for å sende inn forslag er 31. oktober.

Organisasjonene på SEILET - huset for kunst og kultur i skolen, samarbeider om en debattserie denne høsten.
10. oktober: Demokrati og medborgerskap
6. november: Livsmestring og folkehelse

Byrådet i Oslo foreslår én million kroner til JSK i sitt budsjettforslag for 2019. I Dagsavisen i dag uttaler kulturbyråd Rina Mariann Hansen at forslaget er en slags nødhjelpsoperasjon og oppfordrer kulturminister Trine Skei Grande til å gå inn med støtte i statsbudsjettet. Oslo kommunes budsjettforslag 2019 ble framlagt i går.

Danser, dramatiker, koreograf og regissør Alen Lucien Øyen har mottatt Wilhelmsens Opera og Ballettpris for sitt arbeid med dans og teater. Prisen er på 400 000,-. Danseinformasjonen gratulerer!

Torsdag 20. september ble kritikerprisene for dans, teater og musikk 2017/2018 delt ut på Litteraturhuset i Oslo. Vi gratulerer Marie Bergby Handeland med dansekritikerprisen for forestillingen Forfatterbevegelsen!

Vi har fått en avbestilling på Scenehuset fredag 23. november. I tillegg kan vi fortelle at det fortsatt er noen ledige dager, både hele og halve (før/etter kl 1700) i oktober og november. Kontakt sindre@danseinfo.no for booking.