PM: Kulturtanken har tilsatt tre nye avdelingsdirektører; Ståle Stenslie, Mihriban Rai og June Mariann Breivik.  – Vi har fått med oss svært sterke fagpersoner med mye ledererfaring, sier direktør i Kulturtanken, Lin Marie Holvik.

Maria Landmark har intervjua dansekunstner Iselin Borgan som sammen med Kari Skotnes Vikjord og Se Kunst i Nord-Norge lagde tidens første Bodø biennale høsten 2016. I dette intervjuet foreller hun om utviklingen av dansemiljøet i Bodøregionen, viktige faktorer for å lage en god festival og hva hun jobber med for tiden.

Carte Blanche har mottatt 68 søknader fra 69 søkere til teatersjefstillingen. Hooman Sharifis fireårige åremålsperiode utløper sommeren 2018. Sharifi meddelte styret sin beslutning om å ikke søke ny åremålsperiode tidligere i vår. Se søkerlisten her:

I starten av februar ble den første kunstnerlaben i EU-prosjektet PUSH avholdt i Edinburgh rundt tematikken Kjønn og seksuell identitet i scenekunst for barn og unge, og nå tar Scenekunstbrukets tematikken hjem. Tirsdag 25. april inviterer de til fagdag for deg som jobber med scenekunst for et ungt publikum.
Les mer

Lisa Nøttseter (f. 1981) er ansatt som ny nestleder i Bergen Dansesenter (BDS). Hun er utdannet dansekunstner fra Skolen for Samtidsdans (nå Høyskolen for dansekunst) i Oslo, og har en bachelor i filosofisk estetikk fra Universitetet i Bergen.

Det er 42 søkere til stillingen som kunstnerisk leder ved Dansens Hus. Styret uttrykker stor tilfredshet over kvaliteten på  søkerne, og mener at søkerlisten totalt sett er et svært godt utgangspunkt for å rekruttere en god og interessant leder av Dansens Hus.

Ravnedans finner sted i Kristiansand 2. - 16. juli og festilvaen har behov for frivillige i planleggingsfasen, under selve avviklingen og til noe etterarbeid. De leter først og fremst etter frivillige som kan jobbe hele eller større deler av perioden, men ta også kontakt dersom du har mulighet kun kortere deler av festivalen.

KOREOGRAFI er et magasin som ble initiert og redigert av koreografene Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness og forfatter Runa Borch Skolseg i 2016. Nå ligger magasinet tilgjengelig som nettutgave til gratis nedlasting via magasinets hjemmeside.

Dansekunstfestivalen tid for DANS arrangeres 28. september – 1. oktober på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. I den forbindelse søker Dansekunst i Grenland danseforestillinger. De trenger både mindre stykker på inntil 30 min og helaftens forestillinger. Frist: Snarest

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg i Levanger (Nord Universitet) og Høgskulen i Volda skal kartlegge kultur- og helsetiltakene som drives i kommuner, helseforetak, museer og frivillige organisasjoner i Norge. I denne forbindelse trenger de hjelp til å finne frem til og beskrive de mange små og store aktivitetene og prosjektene som foregår rundt omkring i det ganske land.

Valgkomiteen innstiller Halldís Ólafsdóttir til ny forbundsleder i Norske Dansekunstnere (NoDa). Ny forbunds - leder velges på generalforsamlingen lørdag 13. mai 2017. Ólafsdóttir har Bachelorgrad samtidsdans og psykologi. Hennes karriere som utøvende danser strekker seg tilbake til 1984 og hun har vært en av de mest aktive innen feltet.

Maria Landmark har snakka med dansekunstner Tone Martine Kittelsen om festivalen Ravnedans, om soloformatet og om hva som trigger henne med dans. Intervjuet kan leses her

Soul Sessions Oslo og Nordic Unity holder for første gang, 10. og 11. februar, den nordiske kvalifiseringen til Juste Debout som er verdens største streetdancefestival. Dette inkluderer store og små, profesjonelle og amatører, og mennesker fra hele Norden.

Dansekunstner Maria Landmark har snakka med produsentene i Dansearena Nord - Susanne Næss Nielsen og Maiken Garder. Les mer om hva de holder på med for tida, hvorfor de har valgt å jobbe med å fremme dansekunst i nord og hvordan de har jobbet for å bli en viktig del av dansefeltet. Intervjuet er en del av intervju-serien SNAKK.

Det er 30 år siden dansekunstner Terje Tjøme Mossige var ferdig med studiene ved Statens balletthøgskole (nå KHiO) og han har ikke stått stille ett sekund siden. For tida er han aktuell med soloforestillingen En til en, to, tre, fire eller fem som blant annet skal vises på Scenehuset i Oslo, med premiere 30. januar. Vi har huka tak i Terje og lurer rett og slett på – hvor er du akkurat nå, kunstnerisk sett, Terje Tjøme Mossige?