Path Created with Sketch.

Dansens Dager

En internasjonal feiring av all dans

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Vi som jobber med Dansens Dager ønsker at feiringen skal tilhøre hele landet og er opptatt av å gi plass til alle, uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell eller religiøs tilhørighet. Dansens Dager har i flere år fungert som en møteplass for forskjellige dansemiljøer, grupperinger og enkeltpersoner.

Åpningen av Dansens Dager 2019. Foto: Tale Hendnes

Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. I Norge døpte vi om arrangementet til Dansens Dager i 2010 siden vi alltid feirer over flere dager.

Danseinformasjonen er nasjonal koordinator av Dansens Dager og samler hvert år alle aktiviteter til et nasjonalt på program. Vi sender også ut nyhetsmail og pressemeldinger, knytter samarbeidspartnere til prosjektet, administrerer Dansens Dagers hjemmeside og SoMe, velger ambassadør og produserer årets dans.

Danseinformasjonen er også lokal organisator i Oslo hvor vi blant annet avvikler offisiell åpning av dagene, prosjektene Dans i Bybildet og Scenehuset – OPEN og inngår i ulike samarbeid med andre aktører/prosjekter under dagene.

For mer informasjone se dansensdager.no

Den Kinesiske Skole, fra Dans i bybildet 2017. Foto: Sigrun Drivdal Johnsen
Dansens Dager er støttet av Oslo kommune

DANSENS DAGER 2022
feires fra 29. april – 1. mai.


For mer informasjon se
dansensdager.no

Facebook

Instagram