Path Created with Sketch.

Residenser

Vesterålen

AiR Vesteraalen

AiRV er et felles kunstløft for Vesterålen med residenser som skal bidra til identitets- og kunnskapsutvikling, oppmerksomhet og opplevelser.

Bø, Andøy, Øksnes, Sortland og Hadsel

Nordland

Ringsaker

AiR – Strand kunstnerresidens

Strand kunstnerresidens søker samarbeid med kunstnere og kunnskapsmiljøer knyttet til natur, dialog og kunst. Kunstnerresidensen er samlokalisert med Groseths bo- og arbeidssted på Mengshol, ved Mjøsas bredd i Ringsaker kommune.

Mengshol

Innlandet

Sandvika

Bærum kulturhus

Dans Sørøst-Norge er Bærum Kulturhus’ dansesatsing og de kan tilby residens i kulturhusets produksjonslokaler.

Bærum

Viken

Hammerfest

Davvi – Senter for scenekunst

Davvi – Senter for scenekunst i Hammerfest tilbyr residens til koreografer, dansere og andre som jobber med dans og bevegelse. Opphold i inntill 20 dager med tilgang til studio og logi.

Hammerfest

Troms og Finnmark

Trondheim

DansiT

Dansekunstnere i residens ved DansiT – Dansekunst i Trondheim og Sør-Trøndelag får benytte seg av DansiTs produksjonslokaler på dagtid og i helg. DansiT kan også periodevis tilby bolig i Husly Artist Residency.

Trondheim

Trøndelag

Stavanger

Elefantteateret

Elefantteateret i Stavanger tilbyr residens for scenekunstnere våren 2023. Residensen skal helst være tilknyttet sceniske praksiser og prosesser som retter seg mot barn, men andre kunstnere kan også søke.
Søknadsfrist er hvert år vår og høst.

Stavanger

Rogaland

Stamsund

Figurteatret i Nordland

Figurteatret i Nordland tilbyr scenekunstnere ordninger innenfor samproduksjon, forprosjekt og sommerresidens.
Søknadsfrist er hvert år 15. mars og 15. september.

Stamsund

Nordland

Valdres

Fjelldansen

FRIKAR og Fjelldansen, regionalt kompetansesenter for dans tilbyr residens i gamle Aurdal skule. Residensen inkluderer losji, reise og studio med lysrigg.

Valdres

Innlandet

Gran, Hadeland

Glasslåven kunstsenter

En vernet låve fra 1880-tallet er ombygd etter økologiske prinsipper og huser 14 verksteder for kunsthåndverk og en stor sal egnet for produksjon av scenekunst.

Gran

Innlandet

Inderøy

IN Air / Dans i Trøndelag

IN AIR (Innherred artist in Residence) er et residensprogram som retter seg mot profesjonelle danse- og scenekunstnere og åpner også for tverrfaglige prosjekter. De tilbyr plass til produksjoner i perioder på 1-4 uker. Residensplass hos oss forutsetter at prosjektet har egne produksjonsmidler.

Verdal

Trøndelag

Skien

NORA Residens

NORA, nasjonal og regional arena for dans i Vestfold og Telemark tilbyr ulike residenser til dansekunstnere. Residenser kan være fra noen få dager og inntil ca. 4 uker, avhengig av overnattingsmuligheter og blir tilpasset den enkelte kunstner/kompani.

Skien

Vestfold og Telemark

Oslo

PRAXIS Oslo

PRAXIS Oslo tilbyr 1-ukesresidenser der hvert opphold avsluttes med en åpen deling, som introduserer arbeidet for publikum.

Oslo

Oslo

Sandvika

NSP Koreografresidens

Nagelhus Schia Productions tilbyr studio i to uker til profesjonelle koreografer.

Sandvika

Viken

Eina, Toten

R.E.D. Residency Eina Danz

Kunstnerresidens som inkluderer bolig og kreative arbeidsplasser for norske og internasjonale kunstnere.

Eina

Innlandet

Sandnes

RAS

RAS – regionalt kompetansesenter for dans i Rogaland tilbyr residensopphold i alle fasene av et prosjekt, og koreografer kan søke fortløpende. RAS holder til i Sandnes kulturhus og har tilgang til husets alle saler.

Sandnes

Rogaland

Rott, Sola

Sagå

Kunstnere kan søke om å få bo en periode i kunstnerleilighet på øya Rott utenfor Tananger i Sola kommune. Leiligheten ligger i Sagå, i en bygning med mye historie som også huser et festlokale og en kaffebar.

Øya Rott utenfor Tananger

Vestland

Volda

Seanse

Seanse holder til ved Høgskolen i Volda, og dette gir tilgang til kompetansemiljø innen kunstfag, samt gode lokaler for kunstnerisk arbeid.

Volda

Møre og Romasdal

Tolga

Snekkarlemmen

Snekkarlemmen er en kunstnerstyrt residens med vekt på dans og scenekunst, men også litteratur og musikk.

Tolga

Innlandet

Stavanger

Tou Scene

Tou er en kunstfabrikk under utvikling som holder til i gamle Tou Bryggeri i Stavanger Øst.
Prøvesalen Speilet på Tou er et sentralt møtepunkt for regionens dansere gjennom ulike Proda-klasser, residenser og åpen sal. Tou tilbyr residens til aktive kunstnere innen scenekunst og musikk.

Stavanger

Rogaland

Bergen

USF Verftet

USF Verftet og Bergen kommune tilbyr residens til profesjonelle kunstnere. Målet er å styrke, fremme og utvikle samarbeid mellom samtidskunstnere i Bergen og utenlandske kunstnere.

Bergen

Vestland

Hauge i Dalane

Velferden

Velferden Sokndals Scene for Samtidskunst ligger i Sandbekk Industriområde og er et visningssted som huser ulike arrangementer med fokus på lokal gruvehistorie, geologi, turisme og samtidskunst.

Hauge i Dalane

Vestland

Lofoten

Villa Lofoten

På Villa Lofoten kan du bo på en historisk gård og i fredede havnebygninger. I tidligere tider var disse bygningene avgjørende for at de som bodde her kunne bruke lokale ressurser på en bærekraftig måte.

Bøstad

Nordland

Kråkerøy

Østfold Internasjonale Teater

Østfold Internasjonale Teater tilbyr kortere og lengre residensopphold for scenekunstnere. Søknadsfrist er juni og desember hvert år.

Kråkerøy, Fredrikstad

Viken

Ål i Hallingdal

Sprang Scene

Sprang tilbyr residenser i både i egen regi og i samarbeid med Dans Sørøst-Norge.

Ål

Viken