Hip Hop culture as art – True or false
Dansens Hus
15. juni kl. 1845
I forbindelse med “Urban Moves” – hip hop festival, blir det samtale med ‘HIP HOP CULTURE AS ART- TRUE OR FALSE?’ og om Hip Hop kulturens evne til å være inkluderende og solidarisk.
Er det slik at de unge i den urbane kulturen er forbi mangfoldsbegrepet?
Hva har resten av samfunnet å lære av denne kulturen?
I panelet sitter Karene Lyngholm, kunstnerisk leder Dansens Hus, og dommerne fra helgens battles: Deson, Junior Boogaloo, Mauritzio og Storm. Samtalen vil foregå på engelsk.
(Denne samtalen inngår som en del av festivalprogrammet og man må kjøpe festivalpass for å delta.) www.dansenshus.com
Multiidentitet – En styrke i dagens verden?
Lørdag 23. august kl 1800 – 1915
Dansens Hus, foyeren
I forbindelse med forestillingen “bahok” av Akram Khan stiller vi spørsmålet om det er en fordel med multi(kulturell)identitet i en globalisert verden, hvor kunst og kreative uttrykk synes å dra i retning av å utgjevne ulikheter og påpeke likhetene, samtidig som ulike politiske grupperinger og posisjoner, tydelig ønsker å understreke ulikehetene og annerledesheten.
Kan kunsten i det hele tatt utrette noe og er kunstneres stemme en påvirkningskraft i koret av stemmer som synger forskjellige sanger?I “bahok” ser vi en indisk-britisk koreograf som har arbeidet, delvis i Kina, med dansereflere land. Danserne arbeider utfra sin personlige historie.
Farooq Chaudhry, produsenten fra kompaniet, som arbeider svært tett på alle prosjekter, og selv kommer fra Asia, men bor og arbeider i Storbritannia,
deler med seg av kompaniets mange erfaringer og tanker og både framtid og utvikling.
Samtales holdes som en dialog mellom Chaudhry og kunstnerisk leder av Dansens Hus Karene Lyngholm.
Den mangfoldige (danse)kunsten – Hvor skal vi nå?
Lørdag 18. oktober kl 1500 – 1700
Dansens Hus, foyeren
Sølvi Edvardsens store nye verk “Signum Axis” som har sin urpremiere på DH den 16.10. både tar opp temaet om likeverd og vårt syn på andre, samtidig som forestillingen synliggjør dansens (generelt) og koreografens (spesifikt) evne til nettopp å være inkluderende uavhengig av kultur, språk, form og farge. Diversitet gir styrke, kompleksitet bidrar til sannferdighet.
Og hvor skal vi nå på tampen av et Mangfoldsår og på vei inn i et enda mer globalisert samfunn?
Samtales føres mellom Sølvi Edvardsen og medlemmer av kompaniet, leder av mangfoldåret Bente Møller og møteleder Siren Leirvåg