Path Created with Sketch.

Program 2013

I 2013 ble det arrangert 2 Danseriske samtaler.

Danserisk Samtale – om stereotype kjønnsroller i hiphop-kulturen

Dansens Hus
15. juni kl 1700-1830

Danseinformasjonen og streetdansfestivalen Urban Moves presenterer en Danserisk Samtale om stereotype kjønnsroller i hiphop-kulturen. Hiphop er en ung og dynamisk kulturgenre, men i deler av kulturen spilles det mye på stereotypiske kjønnsroller tatt rett ut av 50-tallet. Importerer vi et reaksjonært menneskesyn fra gata i USA?

Til tross for at det er flere jenter enn gutter som danser domineres toppsjiktet innenfor dans, i likhet med de fleste delene av hiphop-kulturen, av menn – selv i likestilte Skandinavia. Jenter og kvinner er gjerne arrangører og pedagoger, men hvorfor er de så lite profilerte i hiphop-miljøet?

Disse spørsmålene er oppe til diskusjon når Danseinformasjonen og festivalen Urban Moves allierer seg om å arrangere Danseriske samtaler.

I panelet sitter:
Vibeke Sørlie – TV-formatskaper/produsent, hiphopkoreograf og DJ
Tonje Fjogstad Langnes – stipendiat ved Norges idrettshøgskole, doktorgradsprosjekt om ungdom, identitet og breakdance
Alex Molkom aka ”Jester” – norsk rapartist og hiphop-aktivist fra Gatas Parlament
Marie Bonnevay aka ”Marie Poppins” – fransk danser, bosatt i LA, med spesiale i popping. Vinner av mange store internasjonale battles.
Shannon Mabra – housedanser og pioner fra NYC

Ordstyrer er Carina Wint – britisk freelance videojournalist
Streetdansfestivalen Urban Moves er kuratert av Camilla Tellefsen.

Tid: 15. juni kl 1700-1830
Sted: Dansens Hus, Studioscenen
Gratis adgang

Forestilling samme dag kl 1900 med showcases av bl. a Belinda Braza og Team Quickstyle, samt poppingbattle.

For billetter til festivalen Urban Moves: Danserisk samtale: Koreografisk tekst


Dramatikkens hus, Oslo
6. oktober kl 1500

I forbindelse med tekst og koreografi-prosjektet Vi forlot den stille skogen som vises på Dramatikkens hus 5. og 6. oktober, inviterer Danseinformasjonen til en samtale med forfatter og koreograf Janne-Camilla Lyster og de andre kunstnerne som er med; Ingri Fiksdal, Steffi Lund og Jonas Corell Petersen.
Samtalen ledes av faglig rådgiver i Danseinformasjonen og teaterkritiker i Morgenbladet, Ine Therese Berg.

Vi forlot den stille skogen er fire tolkninger av Janne-Camilla Lysters tekst ved samme navn. Hvordan preger det å ha et koreografisk manus som utgangspunkt kunstnernes arbeid? Samtalen vil ta for seg scenekunstnernes møte med Lysters manus og gir et innblikk i hvordan ulike kunstneriske strategier og metoder for å utvikle koreografisk og scenisk materiale har formet de ferdige forestillingene.

Tematisk undersøker Vi forlot den stille skogen de forgreininger og forbindelser som oppstår mellom tilblivelse og forvandling, med overganger mellom ulike eksistensformer som et gjennomgående motiv. Det skapes assosiative åpninger mellom det imaginære og det konkrete; mellom det som er og det som er i ferd med å bli til.
Boken lanseres på premieredagen 5.oktober, og består av teksttyper med ulike koreografisk funksjon. Manuset fungerer som en friksjonsplate i det skapende arbeidet og teksttypene som byggeklosser i den koreografiske prosessen.
Danserisk Samtale er denne gang er et samarbeid med Danseinformasjonen, Produsentbyrået og Dramatikkens hus.