Path Created with Sketch.

SALONG: Biblioteksåpning

Salong bibliotek
Nartmanstiftelsen - SALONG inviterer til BiblioteksSalong med åpning av Teaterviter Anette Pettersens scenekunstbibliotek & bingo med utlodding av bøker fra bibliotekets overskuddslager. Kveldens vertinne er Lola Rosell.

Sted: Vidars gate 20A, 0452 Oslo
Når: torsdag 27.oktober kl.18:30

Det er i 2022 temmelig nøyaktig tjue år siden Anette Therese Pettersen begynte å studere teatervitenskap, og femten år siden hun ble frilanser og opprettet foretaket Teaterviter Anette Pettersen. To hendelser, som sammen med en oppvekst som notorisk lesende, har ført til en konstant akkumulasjon av bøker og dermed en boksamling som ikke får plass i Pettersens nåværende leilighet.
 
Uansett hvor tung kofferten eller tom kontoen er; det er alltid plass til én bok til. Opp og ned av flyttekasser (til og fra 21 leiligheter i løpet av 24 år, bare de siste ti årene har de vært drasset rundt til like mange boliger), og som regel spredd på mer enn én lang bokhyllerekke. Etter halvannet år i samme bolig er boksamlingen nå atter en gang spredd på fem ulike steder. Men for en foreløpig ubestemt periode vil størsteparten av scenekunstbiblioteket få et midlertidig hjem i Vidars gate 20A.
 
Her vil bøker om scenografi, performance, teater, dans, kunstteori, feminisme m.m. stadig sorteres i nye kategorier og samlinger, og bøkene vil inneholde både notater, eselører, bokmerker, gamle scenekunstbilletter og muligens også handlelister, brev, postkort, gjøremålslister eller tentative budsjett. Som en slags mellomting mellom et bibliotek, en notatboksamling og kanskje aller mest: en stor gruppe venner. I stedet for å stå lagret på et minilager i Oslo (eller på garasjeloftet til Pettersens bror), vil de nå flytte inn i Vidars gate, hvor også andre kan få stifte bekjentskap med dem. Bli venn eller uvenn med dem, bidra med notater, krangle i fotnotene eller tilføye andre måter å gå i dialog med bøkene på. Bøkene vil ikke være tilgjengelige for hjemlån, men man kan bestille tid for å være i biblioteket – som også har både skrivebord og lenestol. Det vil være mulig å bestille både korte og lengre tidsperioder, og mindre boksamlinger (max 30 bøker) kan også ha gjesteopphold i biblioteket for en kortere periode.

Med denne salongen vil vi erklære biblioteket for åpen gjennom en stamtale om bøker som levende-non-human beings. Salongen vil ledes av gjestebibliotekar Lola – tidligere sexarbeider, trapes artist, og guide på Vigelandsmuseetsom – som også vil lodde ut av overskuddslageret.

Arrangeres av: Henriette Pedersen, Morten Kippe, Anette Therese Pettersen og Ulf Nilseng.