Path Created with Sketch.

Seminar: Den store begrepsreisen

SKUDA
Bli med på et tredagers seminar under Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Hva betyr det å være profesjonell i scenekunstbransjen, hvem definerer det og hvilke fordeler gir det? Hvordan kan man bli en profesjonsekspert, hvordan utdanner vi profesjonalitet og hva kjennetegner en profesjonell produksjon i det frie feltet sammenlignet med institusjonene?

Formatet gir deltagerfølget muligheten til å fordype seg i en rekke perspektiver og kontekstualisere innhold over tid, for å så vokse seg trygge i den tykkeste granskog av perspektiver, ordforråd og begrepsforståelser.

PROGRAMMET
Seminaret vil bestå av en rekke korte sesjoner, intervjuer og samlingspunkter over en liten periode på tre dager.

De starter i Bodø 23. mai i Speilrommet på Stormen bibliotek (Storgata 1A) kl. 12:00 – 13:30 – Hva er det å være profesjonell – og hvorfor er det viktig å være profesjonell? Profersjonsteori er et eget fag. Har det frie scenekunstfeltet noe å lære?

Hurtigruten går videre sammen dag kl 15:20 til Stamsund.

24. mai seminarbolkene
kl. 08:30 – 10:00 – Hva gir profesjonsstatus?
kl. 11:30 – 13:00 – Definisjonsmakt, etikk og profesjonalitet i feltet.
kl. 15:00 – 16:30 – Hvordan utdanner vi profesjonalitet?

25. mai seminarbolkene
kl. 08:30 – 10:00 – Hva er en profesjonell frigruppe?
kl. 11:30 – 13:00 – Hvem legitimerer kunstnere?
kl. 15:00 – 16:30 – Fremtidsprognoser; Har vi profesjonel fri-scenekunst om 5, 10 og 100 år?

Foredragsholdere/ deltagere: Siren Leirvåg, Einar Øverenget, Siri Broch Johansen, Snelle Hall, Anne Meek og Peder Horgen.

Programmet vil også bli strømmet for de mindre eventyrlystne, men nysgjerrige. Dette er et programinnhold som gir dybde fremfor overflate, oversikt fremfor dårlig sikt og i all sin ydmyke helhet, skal det berike scenekunstbransjen.

Bli med på en opplevelse som vil berike og utvide scenekunstbransjens forståelse av profesjonalitet, profesjonell og profesjon.

INFO
Praktisk, reisen starter i Bodø, seminaret er gratis, men du dekker og booker reise og opphold selv. Husk å registrere deg for å motta mer informasjon om programmet når det er klart.

Arrangeres av Skuespiller- og danseralliansen, Norske Dansekunstnere, Norsk Skuespillerforbund, Norsk Skuespillersenter og Danse- og Teatersentrum, i samarbeid med Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Les mer her.