Path Created with Sketch.

Soul Sessions Oslos ærespris går til X-Ray Ungdomskulturhus

Soul session Oslo x-ray ungdomshus
Soul Sessions Oslos ærespris går til X-Ray Ungdomskulturhus. På bildet: Farooq Farooqi.
PM: Hvert år deler Soul Sessions Oslo ut en ærespris under festivalen Soul Sessions Extended. Dette er fjerde gang prisen deles ut.

Prisen er for å vise takknemlighet og ære til noen som har gjort bemerkelsesverdige og betydningsfulle bidrag til street- og clubdance’en i Norge. Tidligere mottakere er Vibeke Sørlie, Lars Undli AKA Pay2, og Arve Gundersen AKA DJ4Joy.

Årets prismottaker har fungert som en helt essensiell plattform for veldig mange i vårt dansemiljø. En plass hvor noen av Norges fremste hiphopkunstnere har kunnet pleie sine kreative talenter. I over 30 år har det vært, og er fortsatt, et «andre hjem» for mange. Det er et sted hvor lidenskapelige individer har funnet en plass for trivsel, fellesskap og utvikling.

Siden 1994 har X-Ray Ungdomskulturhus vært en av de mest betydningsfulle arenaene for hiphopkultur i Norge, og fortsetter å fungere som en åpen plass for ungdom nå i 2024.

I dag, 30 år etter oppstarten, kan X-Ray beskrives som både historisk og viktig. Dette ungdomskulturhuset har vært grobunn for legendariske norske grupper og artister som Madcon, Dancing Youth, Floor Knights Crew og Cre-8.

Det krever banebrytende pionerer og lidenskapelige, intelligente og vedvarende drivkrefter for å forandre denne verden, og hvis ett navn skal nevnes når det gjelder X-Ray, så er det Farooq Farooqi. Farooq skapte et sted som ungdommen fikk styre selv, og X-Ray har blitt studert og applaudert fra eksterne instanser – både nasjonalt og internasjonalt.

For Norsk hiphopkultur er X-Ray viktig for historiebøkene og er fortsatt et essensielt sted for ungdommen.

Det er en stor glede og ære for Soul Sessions Oslo å dele ut årets Honor Awards til X-Ray Ungdomskulturhus!