Path Created with Sketch.

Spin Off Forstudium i dans er 20 år!

Spin Off Forstudium i dans er i år 20 år og feirer med egen festival.

Spin Off Forstudium i dans feirer i år 20 år og Danseinformasjonen gratulerer så mye!

For å markere jubileet inviterer Spin Off til festival med blant annet forestillinger, seminar, foredrag, åpen scene og egen festivalbar. Danseinformasjonen bidrar inn i feiringen med to samarbeidsarrangement med Spin Off. Torsdag 2. juni arrangerer vi en lunsjprat med dansekunstnerne Inés Belli, Carl Joseph Aquilizan og Oda Bjørholm. Her vil vi snakke om overgangen fra det å ta utdanning i dans til å det å jobbe som dansekunstner og samtalen blir ledet av Danseinformasjonens daglige leder, Sigrid Ø. Svendal. Fredag 3. juni vil Svendal holde dansehistorisk foredrag hvor hun vil se nærmere på pedagogens rolle og betydning for dansekunsten. Begge arrangement er gratis og åpne for alle interesserte, men krever påmelding. Mer informasjon under.

I forbindelse med jubileet har Ida Gudbrandsen vært flue på veggen og fulgt en dag på Spin Off Forstudium i dans. Hennes observasjoner kan du lese i saken «Med ambisjoner og vilje».

Ida Gudbrandsen har også intervjuet kunstnerisk og administrativ leder av skolen Liv Greli. Intervjuet finner du her.

Festivalprogrammet:

26. og 27. mai, Riksscenen
Blindspot

Jubileumsforestilling med årets Spin Off-kull.
Billetter og mer informasjon.

30. og 31. mai, Schous kulturstasjon
Pedagogseminar

I samarbeid med PRODA -profesjonell dansetrening inviterer de til seminar over to dager med pedagogene Emanuel Waal Hem og Vigdis Langeggen.
Mer informasjon.

2. juni, Ingensteds
Lunsjprat: Fra utdanning til profesjonell dansekunstner

Samtale om overgangen fra å ta utdanning innen dans, til å jobbe som dansekunstner med dansekunstnerne Inés Belli, Carl Joseph Aquilizan og Oda Bjørholm. Danseinformasjonens daglige leder, Sigrid Ø. Svendal, leder samtalen.

Lunsjpraten er et samarbeid mellom Spin Off Forstudium i Dans og Danseinformasjonen – det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst. Lunsjprat-serien arrangeres med støtte fra Kulturrådet – scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner.
Link til påmelding.
Mer informasjon.

2. juni, Teatersalen på Schous Kulturstasjon
Åpen visning – Tacobitch Performance Lab

I løpet av festivaluken skal 12 utøver dykke dypere inn i Tacobitch sitt univers, og avslutter det hele med en åpen visning.
Billetter og mer informasjon.

2. juni, Spin Off Forstudim i dans
Festivalbar med DJ Austinatt

Martine Hammervold-Austinat aka dj Austinat spiller låtene du trodde du hadde glemt, remixene du ikke forventer og får dansegulvet til å koke hele natta.
Mer informasjon.

3. juni, Schous kulturstasjon
Lunsjprat: Dansehistorieforedrag med Sigrid Ø. Svendal

I dette foredraget vil historiker og daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal, gi et kort historisk riss over dansekunstens utvikling i Norge med vekt på pedagogens rolle og betydning for dansekunsten, samt snakke om hierarkier og maktrelasjoner i dansekunstfeltet.

Foredraget er gratis og åpent for alle.
Link til påmelding.

Foredraget er et samarbeid mellom Spin Off Forstudium i Dans og Danseinformasjonen – det nasjonale kompetansesenteret for dansekunst. Lunsjprat-serien arrangeres med støtte fra Kulturrådet – scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner.
Mer informasjon.

3. juni, Teatersalen på Schous kulturstasjon
Åpen scene

Program for kvelden:

  • «Vertikal» Stine Gjestvang, kull 17/18
  • «Tribute to me (work in progress)» Koreografi: Martijn Joling
    Utøver: Amy Pender, kull 09/10
  • «Show`i-ness – Flamboyant, extravagant and loud» Emanuel Waal, kull 06/07
  • «FROSTBITT», WALK DANCE COMPANY, Kristian Vindenes, kull 12/13 og Ludvig Ludvig Herstad, kull 14/15
  • «Where The Fuck Am I» Per Anders Kraudy Solli, kull 18/19 og Zoé Élijah Lakhnati

Billetter og mer informasjon.

Spin Off Forstudium i Dans er en ettårig danseutdanning i Oslo, for de som i fremtiden ønsker å jobbe profesjonelt som danser, pedagog eller koreograf.

Skolen ble startet i Storgata 22 i 2002 av Liv Greli. Spin Off startet som kveldsskole allerede i 1987 og var godt etablert da det i 2002 ble et forstudium i dans. Fra Storgata 22 har de flyttet til Schous kulturstasjon hvor de nå holder til.