Path Created with Sketch.

«SUPERVINDU» – i Danseinformasjonens kino

Supervindu av Terje Tjøme Mossige
SUPERVINDU er femten minutter bevegelig improvisasjon på film og et hefte med tekst av Terje Tjøme Mossige, Antero Hein og Erlend Wichne.
Forestilling Terje Tjøme Mossige

En kropp på et gulv, på gress, myr og vann. I et rom, i et hjørne med vindu mot verden og ved et bevegelig, liggende horisontalt vindu. Kroppsliggjøring av tid og sted.

Blikket på kroppen og visstheten om at gestene, handlingene og ordene den utstøter kan bli noe helt annet, på et helt annet sted. Slik er teksten basert på observasjoner av kroppens improviserte bevegelser.

STED:
Filmen vises i kinoen på Danseinformasjon fra onsdag 13.oktober-16.oktober 2021.
Adresse: Danseinformasjonen, Vulkan 1, 0182 Oslo.
Inngang: Adminstrasjonsinngangen Danseinformasjonen/Dansens Hus.

TIDER:
13.-15.oktober: Kl. 15.00 / 15.40 / 16.20 / 17.00 / 17.40 / 18.20
16.oktober: Kl. 15.00 / 15.40 / 16.20

Billetter (57,-) kan kjøpes HER

KREDIT:
Konsept: Terje Tjøme Mossige
Koreograf og utøver: Terje Tjøme Mossige
Film: Antero Hein
Tekst: Erlend Wichne
Print og trykk: Annika Linn Verdal Homme
Produsent: Eva Grainger

Takk til: Danseinformasjonen og Dansens Hus
Støttet av: Fond for lyd og bilde

Om Terje Tjøme Mossige
Terje Tjøme Mossige har virka i det norske samtidsdansfeltet siden 1985. Utdanna på Statens balletthøgskole. Jobba som dansekunstner i et ukjent antall produksjoner, fra samtidsdans til musikal og film. Egne produksjoner fra 2004 (TOYBOYS med Ulf Nilseng. 11 forestillinger), «VEGGEN» med Janne-Camilla Lyster. Det improviserte poetisk bevegelige verket «En til en, to, tre, fire eller fem» (spilt 170 ganger). «KLADEISEN» med Marianne Kjærsund/Magnus Myhr.

Om Erlend Wichne
Erlend Wichne (f. 1991) er forfatter og gjendikter. Mellom 2019 og 2022 jobber han som stipendiat i oversettelsesvitenskap ved Universitetet i Agder. Hans seineste utgivelse er «Sankthans» (Flamme forlag, 2019). Seineste gjendiktning: Laura Vazquez’ «Håndens hånd» (H//O//F).

Om Antero Hein
Finsk/svenske Antero Hein er en Oslobasert kunstner med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo. Antero fordyper seg for tiden i krysspunktet mellom fysikk, kropp og media. Han vil fokusere på utforskende kunstneriske uttrykk som kan skapes ved hjelp av forskjellige medier. Antero har danset med nasjonale og internasjonale koreografer som blant annet, Ina Christel Johannessen, Kari Hoaas, Ørjan Andersson, Kenneth Kvarnstrøm, og skaper egne sceniske verk. I 2013 startet han «Hein Creations» som fokuserer på film/fotografi, spesielt rettet mot scenekunst, bevegelse og kultur.

Bilde av en bjørk ved et vann
Bilde av en amnn som sitter i skogen ved et vann