Path Created with Sketch.

Æresprisen til Camilla Myhre og Caroline Wahlström Nesse

Camilla Myhre og Caroline Wahlström
Camilla Myhre og Caroline Wahlström Nesse er dansekunstnere og gründere av Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans. Der har unike prosjekter sett dagens lys, som Isadora og Bære, begge forestillinger hvor profesjonelle dansere danser sammen med barn og ungdom og fjorårets KROM (kropp i rom), hvor elevene i Osloskolen jobbet tverrkunstnerisk med uttrykk som kropp, rom, og bevegelse.

Danseinformasjonens ærespris deles i år ut for 16. gang. Camilla Myhre og Caroline Wahlstrøm Nesse sier om å få prisen:
– Vi har i alle år gått våre egne veier, og stilt spørsmål ved det bestående, både med hva dans kan være og hvordan jobbe. Hvis et uttrykk skal forandre og utvikle seg, må også måten du møter menneskene du arbeider med og metodene du bruker for å lære, skape og iscenesette være i stadig utvikling. Sammen med et sterk fag– og kunstmiljø på Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans har vi tatt radikale valg og utfordret gamle sannheter. Prisen gir aksept for dette arbeidet og  ny giv til å satse videre.

Akkurat dét er Myhre og Wahström Nesse allerede igang med. Prisvinnernes neste prosjekt vil skje samarbeid med Norsk Folkemuseum hvor de medvirkende er 10 barn og unge i alderen 5 – 16 år og 12 voksne dansere.  Publikum vil bli tatt med på en vandring mellom de vakre, gamle husene der små og store scener utspilles – det blir en nyskapende familie- forestilling for publikum i alle aldre, med premiere neste år.

I ærespriskomitéens begrunnelse står det: ”Komitéen innstiller Myhre og Nesse for deres samlede arbeid med og for: Skolen for Samtidsdans, Rom for Dans, Krom, Profesjonell kunstnerisk praksis med og for barn og unge samt Myhre og Nesses arbeid som fremragende utøvende dansekunstnere.”

Myhre og Wahlström Nesse har danset for noen av landets mest anerkjente koreografer, og med sitt arbeid for å involvere barn og unge som medskapende kunstnere på linje med voksne profesjonelle dansere, har de brutt ny grunn i Norge og internasjonalt . Rom for dans har huset kurstilbud i samtidsdans for både barn og voksne og er et svært viktig tilbud for det profesjonelle dansemiljøet da det også rommer produksjonslokaler og PRODA- profesjonell dansetrening. Lokalene huser også Skolen for Samtidsdans som tilbyr en unik utdannelse innen skapende samtidsdans, med vekt på å utdanne selvstendige kunstnere.

Myhre og Nesse mottar Danseinformasjonens Ærespris midt i karrieren, ikke når den er på hell

Daglig leder i Danseinformasjonen, Randi Urdal

– De anerkjennes for sitt kunstfaglige ståsted, sitt nyskapende arbeid og for at de alltid har vært visjonære og modige innenfor dansekunsten. Når de har sett at ”noe” manglet, har de spurt: Hva kan vi gjøre? Deretter har de først forsket, så handlet. Myhre og Nesses kompetanse anerkjennes og etterspørres både nasjonalt og internasjonalt. Nå får de en konkret anerkjennelse fra sine egne, for Danseinformasjonens ærespris gis på vegne av hele det norske dansemiljøet, presiserer Urdal.

Det er kulturminister Hadia Tajik som torsdag 8. november deler ut Danseinformasjonens Ærespris til Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre. Dette skjer på Dansens Hus direkte etter gjestespillet 32 rue Vandenbranden av belgiske Peeping Tom. Velkommen til å være med på feiringen av prisvinnerne.

Les mer om prisvinnernes årelange samarbeid i intervjueserien 10 spørsmål.