Path Created with Sketch.

CODA Oslo International Dance Festival fyller 20 år!

Candoco Dance Company står på årets program.
En av Nordens største samtidsdansfestivaler, CODA Oslo International Dance Festival, fyller 20 år i år – Danseinformasjonen gratulerer med jubileet!

CODA Oslo International Dance Festival ble startet av koreografene Lise Nordal og Odd Johan Fritzøe. Stiftelsen ble konstituert 11. mai 2001, og den første festivalen ble gjennomført 24. september-4. oktober 2002.  Åpningsforestillingen «Event» ble vist i Oslo Konserthus med Merce Cunningham Dance Company (New York).  CODA gjennomførte årlige festivaler i 2003, 2004 og 2005. Fra 2005 gikk festivalen over til å bli en biennale.
Les mer om noe av historikken til festivalen her.

Årets festivalprogram varer fra 12.-16. oktober

Funksjonsmangfold på scenen står sentralt under årets festival og på programmet står blant annet workshops, seminarer og forestillinger på flere ulike arenaer, og rundt omkring i bybildet i Oslo. Fullt festivalprogram finner du her:

Den 13. oktober inviterer de publikum til fest, performance, klubb, voguing og dans på BLÅ. Til denne kvelden kommer blant annet ingen ringere enn Siri & Snelle – som i over 30 år har jobbet sammen i spennet fra happenings til større sceneproduksjoner, egenproduserte forestillinger. Jubileumsfesten er åpen for alle – les mer HER.

Stine Nilsen og Lise Nordal
Fv: Stine Nilsen og Lise Nordal.

Intervjuer med de kunstneriske lederne

I et intervju med tidligere leder, Lise Nordal, og nåværende leder Stine Nilsen forteller Nordal blant annet om hvordan ideen til festivalen startet:
– Det var under et opphold i Wien i 1998 under den store internasjonale ImPulzTanzVienna festivalen at koreografene Lise Nordal og Odd Johan Fritzøe bestemte seg for å starte en søsterfestival i Oslo bygd på de samme prinsippene.
Hele intervjuet kan du lese her.

I 2011 intervjuet Danseinformasjonen daværende festivalsjef Lise Nordal.
– Da vi begynte å tenke på CODA for 12 år siden, så dansescenen helt annerledes ut. Vi hadde hatt Dansens År i ‘93, som hadde samlet hele danse-Norge og fått mye oppmerksomhet i media. Noen av oss ønsket å bringe Dansens År over i en årlig dansefestival, hvor også utenlandske kompanier og koreografer var representert, sammen med norske kompanier, selvfølgelig. Hele intervjuet kan leses her: 10 spørsmål til Lise Nordal

Danseinformasjonen stilte også den nye kunstneriske lederen, Stine Nilsen fem spørsmål om årets festival (2017) og hennes planer videre.
– CODA-festivalen startet med å bringe internasjonal dans til Norge. Vi samarbeider med mange forskjellige scener og har en litt fandenivoldsk programmering av dans som ikke har blitt vist her før. Sånn som jeg ser det har festivalen alltid ønsket å gi det norske dansepublikummet en opplevelse som omfatter både det kjente og det ukjente, og som favner ulike format og intensitet. Hele intervjuet kan leses her: Lav puls og høye ambisjoner – intervju med ny kunstnerisk leder av CODA-festivalen, Stine Nilsen