Path Created with Sketch.

Den aller første Heddaprisen for Beste danseforestilling gikk til «In First Person – The Dance»

Daniel Mariblanca
Daniel Mariblanca. Foto: Paulina Tamara Cid/Ursula Kaufmann.
Tidenes første Heddapris for Beste danseforestilling ble delt ut søndag 19. juni på Det Norske Teatret og det var forestillingen «In First Person - The Dance» av Daniel Mariblanca – 71Bodies som mottok den gjeve og historiske prisen.

Prisen ble delt av dansekunstner Amie Mbye og kunstnerisk leder ved Dansens Hus, Samme Raeymaekers. Dansekunstner Belinda Braza hadde regien på selve prisutdeling og arrangementet bar preg av det ved at dansekunst var godt representert.

Forestillingen Mor av en nasjon vant prisen for Beste musikkteaterforestilling hvor dansekunstner Zezé Kolstad hadde regi.

Her er juryens begrunnelse Beste danseforestilling:

Heddajuryens første pris for Beste danseforestilling går til et prosjekt som har sprengt grenser for hva dansens bærende dramaturgiske elementer kan være. Med fokus på andre former for intimitet i en tid da sosial avstand dominerte både samfunnet og scenekunstfeltet, har denne forestillingen skapt et imponerende sosialt rom som oppleves omsluttende og ivaretakende for det sårbare ved å være i endring.
Som i en Edens hage, en mytisk og eventyrlignende verden, blottlegges følelser og kropper, og alt og alle i rommet er likestilt. Koreografen bergtar oss gjennom sine kloke etableringer av båndene som forener snarere enn deler.

Med vakre og naturlige virkemidler viser ensemblet, bestående av både profesjonelle og amatører, at kjønn og identitet ikke lar seg definere av kropp, men av personligheten til den enkelte.

Opplevelsen setter spor, som en mangfoldig manifestering av hva det vil si å være transperson.

Heddaprisen for Beste danseforestilling går til In first person: The Dance.

Forestillingen er en co-produksjon med BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, Dansens Hus

Her kan du lese mer om de andre Heddaprisvinnerne.