Path Created with Sketch.

R.E.D. feirer 10-års jubileum

R.E.D.
R.E.D. feirer 10-års jubileum og det markerer de gjennom flere dager med jubileumsforestillinger og varierte arrangementer (fra 29.juni-2. juli).

Dans, film, kunst, nysirkus, musikk, konserter, cabaret, workshops, PRODA-klasse og performance er noe av det du kan oppleve på R.E.D. disse dagene.

I tillegg fylles tunet på gården av boder hvor lokale matprodusenter tilbyr servering og varer.

I samarbeid med Cirkus Xanti får de opp et sirkustelt på R.E.D. som blir arena for mange av arrangementene under jubileumet.

Det vil i tillegg foregå aktiviteter i R.E.D. ARENA (låven) og i alle bygninger ellers på gården, – som R.E.D. BAR, R.E.D. SHOP (galleri), Café Theatre og Royal Sheep Room.

De ønsker å skape et yrende liv av både dansere, residensgjester, kunstnere, musikere, filmfolk, sirkusartister, lokalbefolkning og tilreisende for å feire 10 år med R.E.D. og å kunne skape nye møter mellom mennesker, kunstuttrykk og kulturer.

Les mer om jubileet her.

Om R.E.D. (Residency Eina Danz)
R.E.D. (Residency Eina Danz) er et regionalt kompetansesenter for dans og koreografi og en internasjonal, nasjonal og lokal kunst- og kulturarena, med hovedfokus på tverrfaglig residensvirksomhet, produksjon av dans og film av høy kvalitet, og formidling til et bredt publikum.

R.E.D. ble etablert i 2013 på en gård med utsikt over Einafjorden i Vestre Toten i nærheten av Oslo og Gardermoen. R.E.D. har siden 2014 blitt støttet som en kunstnerresidens av Innlandet Fylkeskommune (tidligere Oppland). I 2018 ble R.E.D. anerkjent som et regionalt kompetansesenter for dans av Kulturrådet.

Siden 2021 er R.E.D. støttet av Kulturdepartementet, som et av 12 nasjonale kompetansesentre for dans.