Path Created with Sketch.

Black Box teater lanserer en helt ny bokserie – Scenekunstklassikere

Black Box teater
Med inspirasjon fra bokserien Norske Albumklassikere lanserer Black Box teater en serie med bøker under tittelen Scenekunstklassikere.

Bokserien er et dypdykk i den frie scenekunsten fra og med 1970-tallet og frem til i dag, skrevet av ulike forfattere, og alle med utgangspunkt i personlige opplevelser av en forestilling. Scenekunstklassikere gir innblikk i hvordan scenekunsten har endret seg i løpet av de siste drøye førti årene, og går tett på verkene med anekdoter knyttet til prøveprosess og visninger: Hva rørte seg i tiden, hvordan ble forestillingen til, og hvordan ble den mottatt? I hvilken historisk og sosial kontekst ble den laget og presentert?

Boklansering Scenekunstklassikere nr. 1
Velkommen til lansering av den første boken i bokserien Scenekunstklassikere 22. mai i foajéen på Black Box teater. Les mer om lanseringen her.

Chris Erichsen om Grenland Friteaters Harde tak (2000)
Harde tak beskrives av Chris Erichsen som forestillingen hvor Grenland friteater “smalt til med alt på ett brett”. Det inneholder det fysiske teateret, arven etter Barba, det var widescreen utendørsteater med arbeiderklassens historie. Alt med musikk, biler, høner, hester, frivillige og profesjonelle aktører i en stor forestilling bygget på Kjartan Fløgstads Fyr og flamme. Boken om Harde tak vil være basert på Erichsens egne opplevelser med skapelsen og avviklingen av verket og samtaler med andre av de medvirkende kunstnerne.

Intervju med Chris om arbeidet med boka lanseres snart på deres nettsider

I forbindelse med lanseringen, blir det lanseringpris på boken til 150,- (ordinærpris 200,-).