Path Created with Sketch.

Filmvisning og samtale: «Beat Street» og norsk hiphop fyller 40 år!

«Beat Street» og norsk hiphop fyller 40 år
«Beat Street» og norsk hiphop fyller 40 år! Velkommen til en historisk festvisning på Colosseum. For å gjøre ekstra stas på den store dagen vil det vil bli innledende samtaler med norske hiphop legender i forkant av filmen, DJs utenfor inngangen og andre markeringer på og utenfor kinoen

Dato: Lørdag 15. juni
Oppmøte: Fra kl.17:00
Filmstart: Kl.18:00

Festvisningen er GRATIS og vil finne sted i Sal 1 og ha 18 års aldersgrense.

*Det er kun mulig å booke 2 billetter pr. person.
Billetter finner du her.

Sommeren 1984 hadde den ikoniske kultfilmen «Beat Street» premiere på Colosseum. Norsk ungdom ble katapultert rett til et South Bronx i ruiner, hvor den mest vitale ungdomskulturen siden rocken steg opp fra betongen. Graffiti, breakdance, DJ-ing og rapping: «Beat Street» introduserte hiphop som en sammenhengende kultur, og umiddelbart etter endt kinovisning kunne du se norske kids forsøke seg på halsbrekkende dansemoves på papplater og linoleum over hele landet. Dette var det offisielle startskuddet for det som i dag er landets største og mest innflytelsesrike sjanger og kultur.

Om du faktisk var der på premieren, har vokst opp i skyggen av filmen, eller ikke en gang var født da den Harry Belafonte-produserte klassikeren hadde premiere har du nå sjansen til å oppleve dette mesterstykke av en film på stort lerret. Med opptredener fra legender som Afrika Bambaataa & The Soulsonic Force, Rock Steady Crew, New York City Breakers, Treacherous Three og Doug E. Fresh er dette et stykke kulturhistorie som savner like!

Etter filmen fortsetter festen med et godt, gammeldags Block Party på Rockefeller hvor alle de fire elementene, slik de presenteres i filmen, er representert: DJ-er, rappere, breakere og graffitimalere. Det blir en heidundrende feiring i hiphopens tegn, med aktører som har vært viktige for utviklingen av kulturen her til lands de siste 40 årene.

Les mer her og her.