Path Created with Sketch.

Lansering SHIFTIT

SKIFTIT
21. mars kl. 1300 lanseres SHIFTIT.no i forbindelse med Grønt Skifte på Det Vestnorske Teateret i Bergen.

GRØNT SKIFTE er et initiativ fra Syv mil, Det Vestnorske Teateret og Proscen der kultursektoren på ulike måter diskuterer og utveksler erfaringar rundt en bærekraftig omstilling i bransjen.

Prosjektet vil presenterast av Syv mils Tora de Zwart Rørholt, prosjektleiar for SHIFTIT og programutvikler Steve Price fra Plan B Studio i London.

Første steg i prosjektet er den digitale gjenbruksplattformen, kulturbransjens eget svar på finn.no – som er laget for hele kulturfeltet. SHIFTIT tilrettelegger for utveksling av scenografideler, scenematerialer, kostymer, instrumenter, utstyr og annet fra alle typer kulturarrangement. Alle som har opprettet en profil har mulighet til å bytte, selge og kjøpe gjenstander. Tjenesten er gratis, og tilgjengelig på engelsk slik at den enkelt kan brukes i hele Norden. Den er klar til bruk fra 21.mars.

– Sentralen skal i første omgang opprettes i Bergen, men de har ambisjoner om å koble SHIFTIT til nye eller eksisterende gjenbrukssentraler i flere store byer i Norge og Norden. Dette vil også forenkle turneringslogistikk, redusere transport- og produksjonskostnader og ikke minst være en sterk bidragsyter for at kulturfeltet kan nå EU`s bærekraftsmål om nullutslipp, sier Camilla Svingen, daglig leder i Syv mil.

Arrangementet blir også direktestreamet.
Se informasjon om dette i påmeldingsskjema.

Påmeldingsfrist er 17. mars.
Kontakt tora@syvmil.no dersom du har spørsmål.

Lansering: 21. mars 2023 på shiftit.no og Det Vestnorske Teateret
Målgruppe: Kulturbransjen i Norge og Norden
Språk: Engelsk
Kostnader: Gratis for brukere
Innehaver: Syv mil AS
Støttet av: Norsk Kulturråd, Vestland Fylkeskommune og Bergen Kommune