Path Created with Sketch.

Sumud – en kveld i solidaritet med palestinske dansekunstnere

Sumud – en kveld i solidaritet med palestinske dansekunstnere.
Velkommen til en kveld dedikert til palestinsk dansekunst.

Fredag 22. mars får vi besøk av de palestinske dansekunstnerne Ahmed Alghariz fra Camps Breakerz i Gaza og Amir Sabra fra dansekollektivet Stereo 48 i Nablus. De vil dele sitt arbeid gjennom visninger, samtaler og jam.

Det er viktigere enn noen gang å fortsette å stå i solidaritet med det palestinske folk og løfte palestinske stemmer. Gjennom Dansekunstnere for Palestina ønsker vi å løfte palestinske dansekunstnere og deres arbeid. Sammen med et ufattelig tap av liv, er vi også vitne til et enormt tap av kunst og kulturarv. Palestina har et aktivt og levende dansemiljø som mange ikke er kjent med. Kvelden vil derfor fremheve palestinsk dansekunst gjennom samtaler og dans.

Tid & sted:
Fredag 22. mars kl. 1800-2100
Foajeen på Dansens Hus

AHMED ALGHARIZ
Ahmed Alghariz er danser, akutt traumerådgiver og pedagog. Han er også utdannet danseterapeut. Ahmed er medgrunnlegger av Camps Breakerz Crew i Nusairat flyktningeleir i Gaza, som ble grunnlagt sammen av Ahmeds brødre Moh ‘Funk’ Ghraiz og Abdullah ‘Jay’ Alghraiz i 2004. Camps breakerz jobber aktivt og inkluderende med lokalsamfunnet for å tilby alternativer til den brutale virkeligheten barn, unge og dere dansestudenter lever under i Gaza. https://campsbreakers.com/

AMIR SABRA
Amir Sabra er en palestinsk danser og koreograf, for tiden basert i Irland. Han er en del av Stereo 48, en palestinsk dansegruppe grunnlagt av fire breakdansere fra Nablus. Gjennom å kombinere ulike danseformer med den tradisjonelle dansen Dabke jobber Stereo 48 for å løfte dans som en kunstnerisk form som kan engasjere seg i sosiale og individuelle problemstillinger knyttet til det palestinske samfunnet. Amir har danset i og koreografert en rekke verk både i Palestina og internasjonalt siden han først begynte å breake i 2008. I 2022 vant forestillingen hans «What Did You Do Behind the Curtain» den tekniske prisen for Danse élargie, arrangert av Théâtre de la Ville i Paris.

Kvelden er arrangert av Dansekunstnere for Palestina, Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen. Dansens hus er vertskap for arrangementet.

Norsk Skuespillerforbund har tilsluttet seg arrangementet.
Støttet av Balansekunst.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Les mer her.