Path Created with Sketch.
Bakteppe- Scener fra norsk dansehistorie
Danser Aase With i forestillingen «Ilddråpen» (1980). Koreografi: Sølvi Edvardsen (Collage Dansekompani). Foto: Mona Gundersen

Bakteppe – Scener fra norsk dansehistorie (2020-)

Har du tenkt på hvor tett kunsthistorien er knyttet til samfunnsutviklingen?

Kunsthistorien på 1900-tallet har en nær kobling til både industrialiseringen, kvinnefrigjøringen, kriger, politikk og revolusjoner. Dansehistorien er intet unntak. Med prosjektet «Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie» ønsker vi å formidle den spennende dansehistorien vår digitalt. Bakteppe er en dokumentasjonsserie med flere, korte episoder som ser nærmere på ulike scener og hendelser i norsk dansehistorie. Med sterkt engasjement og formidlingsevne viser historiker og daglig leder ved Danseinformasjonen Sigrid Ø. Svendal begivenheter og sammenhenger i dansehistorien som du kanskje ikke har hatt kjennskap til tidligere.

Dokumentarserien «Bakteppe – Scener fra norsk dansehistorie» er initiert og skapt av Dansens Hus og Danseinformasjonen i samarbeid. Det er laget tre episoder som har premiere på Dansens Hus 12. mai 2022 og som blir publisert på våre nettsider i løpet av juni 2022.

Idé og produksjon: Tale Hendnes, Sigrid Ø. Svendal og Karianne Skåre
Kamera: Tale Hendnes, Sigrun Drivdal Johnsen
Klipp: Tale Hendnes, Lars Hamli, Sunniva Lind Høverstad og Sindre Jacobsen