Path Created with Sketch.

Thea Ericson Aarnes er ny prosjektleder for Dansens Dager

Thea Ericson Aarnes er engasjert som prosjektleder for Dansens Dager 2022. Hun hadde første dag på jobb denne uken og vi gleder oss til å jobbe med henne utover våren. For å bli bedre kjent med Thea og hennes tanker om Dansens Dager har vi stilt henne et par spørsmål.

Kan du fortelle oss litt om deg selv?

Jeg er utdannet danser og dansepedagog fra Norges Dansehøyskole i 2013, og har siden den gang jobbet egentlig med det meste innenfor dansekunstfeltet. Både som koreograf, utøvende dansekunstner, pedagog, arrangør, koordinator og produsent – på mange måter blitt en liten dansepotet kanskje? 

I 2014 var jeg med på å grunnlegge Dansekollektivet (DK) som har vært stedet hvor jeg har fått leke fritt med å skape og utvikle konsepter og prosjekter, i et kjempemorsomt og trygt samarbeid med andre dansekunstnere. I tillegg til DK har jeg fått lov å jobbe med mange ulike organisasjoner, kompanier og festivaler der jeg fått lære av fantastiske folk innenfor scenekunstfeltet. 

Det er skikkelig kult å nå kunne bidra til å arrangere Dansens Dager 2022, og føler meg skikkelig privilegert som får lov til å ta over prosjektleder-stafettpinnen i år. 

Hva tenker du blir spennende med Dansens Dager?

De siste sikkert sju-åtte årene har jeg blitt mer og mer opptatt av dansens plass i samfunnet, og hvordan forhold folk har til dans og dansekunst generelt. Jeg har vært opptatt av tilgjengeliggjøring, og har så lyst til at folk skal få øynene opp for hvor kult dans faktisk er! Dansens Dager opplever jeg som en superfin arena for synliggjøring av dansen – og det er ekstra fint at det skjer over hele landet. 

I tillegg synes jeg det er superbra at Dansens Dager tilrettelegger for å vise et mangfold både i stil, sjanger og uttrykk. Jeg gleder meg til å lære årets Dansens Dager-dans, bli kjent med enda flere danseglade mennesker og ikke minst til å (forhåpentligvis) feire dansen med brask og bram etter to år med restriksjoner og pandemi.