Path Created with Sketch.

Anne Golberg Stavn tilbake på Danseinfo!

Anne Golberg Stavn
Anne Golberg Stavn. Foto: Sigrun Drivdal Johnsen / Danseinformasjonen.
Danseinformasjonen får hjelp av dansekunstner Anne Golberg Stavn til å digitalisere og ordne arkiv i Dansearkivet fram mot jul 2022.

Kan du si litt om deg selv?

Jeg er dansekunstner og pedagog bosatt i Oslo, med base i klubb- og streetdans. Street- og klubbdans kommer fra afrikansk- og latinamerikansk kultur og jeg har studert dansekulturen derfra siden 2007. Det har formet meg både som danser og sosialt/politisk. Jeg har vært med i crewet Deep Down Dopeizm siden 2010, og gjennom dem fikk jeg tidlig muligheter til å utvikle og uttrykke meg som danser og kunstner.

De siste årene har jeg  også vært med i MUD Session Oslo, en organisasjon som lager rom for en voksende klubbdans-kultur gjennom jams, samtaler og workshops.

Hva arbeider du med på Danseinfo?

Danseinformasjonen har jo landets største dansearkiv fra scenedansen, med alt av blant annet bilder, presseutklipp og tekster om dans fra laaangt tilbake og helt til nå. Det må digitaliseres nå i internettets tidsalder, og det skal jeg hjelpe til med å gjøre. Sørge for at all informasjon om dans i Norge skal være lagret og tilgjengelig for evig og alltid! 


Hva jobber du med ellers for tiden?

Nå jobber jeg med et prosjekt som heter JAM.
Det er mitt første egne prosjekt, og er en pop-up forestilling forkledd som et jam, eller motsatt. Vi er ni dansere med bakgrunn i klubb- og streetdance, og prosjektet har virkelig tatt form ut i fra prosessen vi har hatt sammen. Vi er rundt omkring i Oslo, så kanskje vi ses. 
ANNE GOLBERG STAVN har en treårig høyskoleutdannelse i dans og kulturformidling. Hun ble kjent med streetdancemiljøet i Oslo i 2007, og har siden det hatt lengre opphold i New York og Paris for å studere street- og clubdancekulturen. Hun jobber som skapende og utøvende dansekunstner både i egne prosjekter og i crewet dEEp doWN dopEiZM, og som pedagog. Hun hadde nylig premiere på sitt første egne prosjekt, «JAM», som har spilt rundt om i Oslos gater og på torg. Med crewet har hun vært skapende og medvirkende i alt fra show og battles på streetdancefestivaler til større produksjoner, senest forestillingen «Into The Deep». Med dem har hun også samarbeidet og turnert med Hooman Sharifi/Impure Company i perioden 2011-2014.

Anne er aktiv i streetdansmiljøet og deltar jevnlig på jams og battles i inn- og utland. Som en del av MUD Session Oslo jobber hun også for å fremme clubdance-kulturen i Oslo gjennom åpne treninger, jams og klubbkvelder.

Hun har undervist og vikariert ved et antall skoler, blant annet Subsdans, Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs, ungdomsklubben B7 og Flow Dance Academy. I 2019 ble hun tildelt treårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.