Path Created with Sketch.

Dokumentarserien «Bakteppe» er endelig digitalt tilgjengelig!

Bakteppet
Med prosjektet "Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie" har målet vært å formidle den spennende dansehistorien vår digitalt. "Bakteppe" er en dokumentasjonsserie med foreløpig tre episoder som ser nærmere på ulike årstall og hendelser i norsk dansehistorie. Nå er filmene tilgjengelig på både våre og Dansens Hus' nettsider og med både norske og engelske undertekster.

Har du tenkt på hvor tett kunsthistorien er knyttet til samfunnsutviklingen? Kunsthistorien på 1900-tallet har en nær kobling til både industrialisering, kvinnefrigjøring, kriger, politikk og revolusjoner. Dansehistorien er intet unntak.

Med prosjektet Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie har målet vært å formidle den spennende dansehistorien vår digitalt. Bakteppe er en dokumentasjonsserie med foreløpig tre episoder som ser nærmere på ulike årstall og hendelser i norsk dansehistorie.

Historiker og daglig leder ved Danseinformasjonen Sigrid Ø. Svendal forteller om begivenheter og sammenhenger i dansehistorien som du kanskje ikke har hatt kjennskap til tidligere. I tillegg har vi lett i en rekke arkiver og biblioteker i inn- og utland etter bilder og filmer som er med på å plassere dansen i verdenshistorien.

Dokumentarserien er et samarbeid mellom Danseinformasjonen og Dansens Hus og har blitt til under coronapandemien. Idé og produksjon er ved Sigrid Ø. Svendal fra Danseinformasjonen og Tale Hendnes og Karianne Skåre fra Dansens Hus.

Danseinformasjonens Sigrun Drivdal Johnsen og Sindre Jacobsen har bidratt med foto, research, klipp og redigering.

Du kan se alle tre episodene her.

Bakteppe – scener fra norsk dansehistorie kan også sees på nettsidene til Dansens Hus.