Path Created with Sketch.

Blått skilt på «Det blå huset» til Jorunn Kirkenær på Sørbyhaugen!

Jorunn Kirkenær. Foto: Margrethe Geelmuyden.
Mandag 20. september kl. 16 fikk en av Norges mest kjente dansere, pedagoger og koreografer, Jorunn Kirkenær (03.05.26 – 22.01.21), blått skilt av Oslo Byes Vel montert på huset på Sørbyhaugen 33, hvor hun og Even Kirkenær i åresvis hadde kombinert bolig og danseskole. I disse lokalene ble Kirkenær ballettskole etablert i 1962, og drevet under Jorunn Kirkenærs motto «Dansen er for alle».

Som danser og koreograf var Jorunn Kirkenær tilknyttet flere scener. Med sin gründerånd og unike innsats etablerte hun Ballettinstituttet (senere Norges dansehøyskole) i 1966 som den første dansehøyskolen i Norge.

Huset som blir markert med blått skilt er tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe-Kaas. Dansesalen, som nærmest står uendret, er nøye utformet med fokus på ivaretakelse av danserens fysiske helse og å skape en god atmosfære. Hvert semester rommer huset i dag rundt 350 elever, fra barn til pensjonister.

De blå skiltene som settes opp av Oslo Byes Vel er med på å markere historien der det skjedde. Det er nå montert over 400 blå skilt i Oslo.

– Les mer om Kirkenær ballettskole og historikken her: kirkenærballettskole.no/historie

– Hun fylte 90 år 3. mai 2016 og her kan du lese mer om henne: Jorunn Kirkenær har fylt 90 år og Danseinformasjonen gratulerer!

– Jorunn Kirkenær gikk bort 22. januar i år, her kan du lese en av flere nekrologer: Jorunn Kirkenær har gått bort

– Jorunn Kirkenær mottok Danseinformasjonens ærespris i 1997.