Path Created with Sketch.

Boklansering: «Gjennom koreografi» – en antologi om koreograf Ingun Bjørnsgaard

Boklansering IBP
Foto: Erik Berg.
I anledning Ingun Bjørnsgaard sitt 30 års-jubileum som aktiv koreograf, har Torunn Liven samlet en antologi om Ingun Bjørnsgaard sitt arbeid i boken "Gjennom koreografi". Dette er pensum for alle som vil vite mer om Ingun som kunstner, men også hvordan dansen har utviklet seg de siste 30 årene. Boklanseringen er et lukket arrangement og finner sted i Bærum Kulturhus i forkant av av urpremieren på Ingun Bjørnsgaard Prosjekts nyeste stykke, "Seven Duets", den 16. juni.

Les mer om forestillingen HER.

Forlagets omtale

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt har gjennom tre tiår vært et av Norges ledende og mest markante dansekompanier. Med sin særegne danseriske tilnærming til det moderne menneskets skjørhet, har kompaniet høstet stor anerkjennelse internasjonalt, gjennom co-produksjoner og opptredener ved anerkjente institusjoner over hele verden.

Antologien «Gjennom koreografi» ser nærmere på sentrale elementer ved Ingun Bjørnsgaard Prosjekt sin estetikk, metode og motivkrets, kjennetegnet ikke minst ved det tette samarbeidet mellom koreografen, danserne og komponister. Gjennom syv essay og samtaler, ønsker antologien å bidra til refleksjon innenfor en live kunstnerisk praksis, som opphører for tilskueren etter noen få spilledager. Boken er rikt illustrert av fotografer som har fulgt Ingun Bjørnsgaard Prosjekt siden etableringen tidlig på 1990-tallet.

«…hun skaper et univers generert av presis danseteknikk og uhemmet glød som er nesten uten sidestykke på den europeiske dansescenen.» Die Welt

«Det er smertefullt vakkert, ironisk og på største alvor.» Dagens Nyheter

Boken kan blant annet kjøpes hos Solum Bokvennen.